Mijn eerste smartphone

22 januari 2014

IMG_7519-1
Eindelijk is het zo ver, ik heb een smartphone. Jaren lang was ik er tegen om er een te kopen. Ik vond het maar onzin om overal mijn mail te kunnen ontvangen of om overal mijn facebook te kunnen checken. En stiekem, vind ik het nog steeds niet nodig. Mijn oude mobiel deed het nog prima en ik bel en sms eigenlijk nooit. 1 smsje en 5 minuten bellen per maand, maximaal. Maar omdat bij T-Mobile prepaid het mobiel opwaarderen werd opgeheven, kon ik eigenlijk niet meer onder een abbonement uit. Want om nou elke keer in de winkel beltegoed te moeten kopen, dat vind ik dan weer een beetje te veel gedoe.

Ik heb een tijdje lopen zoeken naar een mooie telefoon met een goedkoop abbonement, want ja, ik bel eigenlijk nooit, en smsen doe ik ook niet aan. Ik had een Samsumg Galaxy Mega gezien die ik wel erg mooi vond, maar om nou 200 euro voor een mobiel te betalen en dan ook nog een abbonement van 38 euro erbij te nemen. Ik vond het allemaal wel erg duur. Mijn neven en broertje hadden hun mobiel via internet uit het buitenland besteld. En er werd mij aangeraden om dat ook te doen. Dan is mijn telefoon een stuk goedkoper en kan ik een sim only abbonement afsluiten.
 
IMG_7520-1
En voor deze telefoon heb ik gekozen! Zoals je misschien opvalt, staat er nergens een merkje. En dat is nou de grote truc van het goedkoper uit zijn.
 
IMG_7532-1
Het scherm is echt ongelovelijk groot! Wauw! Hier ging ik ook eigenlijk voor, een groot scherm. Ik had wel mijn iPod waar ik al mijn apps op had, maar als ik dan toch voor een smartphone ging, waarom dan niet meteen een maatje groter. Dan kan mijn iPod ook weer weg. Ik heb gekozen voor een replica van de Samsung Galaxy Note 3. Hij is precies hetzelfde als de echte Samsung, maar dan zonder een merkje.
 
IMG_7537-1
 
IMG_7541-1
Je krijgt een heel pakket bij je telefoon.

 • Een kleine handleiding
 • 2 batterijen
 • Usb snoertje + stekker
 • Telefoon oortjes
 • 2 verschillende hoesjes
 • Beschermfolie

Ik vind vooral die twee paar batterijen erg handig. Aangezien de telefoon uit Singapore komt, stuur je hem voor reparaties niet zo snel terug. En als de batterij “op” is, kun je niet zo snel een vervangende batterij vinden. Dus dit is echt een oplossing! Aan de stekker heb je niet zo veel, dit is er een speciaal voor in Singapore denk ik. Maar ik gebruik de oude stekker van mijn iPod. Het snoertje past daar ook gewoon in door de USB, en het snoertje kun je ook gewoon in je computer doen. Ook het beschermfolie is fijn dat je die erbij krijgt! Helaas heb ik hem niet zo mooi erop gekregen, stomme stofjes die eronder kwamen. Maargoed, dat is natuurlijk mijn eigen schuld.
 
IMG_7544-1
 
IMG_7545-1
Ook krijg je dit makkelijke hoesje met een flapje aan de voorkant erbij. Dan heb je geen beschermfolie meer nodig. Dit hoesje klik je vast aan de achterkant van je telefoon, en deze kun je er dan ook niet zo snel meer af halen, want dan heeft de binnenkant geen bescherming meer. Wat ook handig is, is dat het scherm veranderd als je dit hoesje om hebt.
 
IMG_7550-1
Het andere hoesje is van hetzelfde materiaal, maar dan is het alleen een achterkantje. Hier heb ik voor gekozen omdat ik dat fijner vind.
 
IMG_7551-1
Ook heeft de telefoon het bekende pennetje! Het is alleen wel zo dat dit pennetje anders is dan die bij de echte Samsung Galaxy Note 3. Die is luxer, aangezien deze echt alleen van plastic en wat metaal is. Deze geeft helemaal geen vering of iets dergelijks. Maar ik vind dat persoonlijk niet zo erg, aangezien ik het pennetje toch niet gebruik.
 
IMG_7546-1
Mooie voorkant!
 
IMG_7547-1
En mijn homescreen en app pagina. Het was wel even wennen om dit in te delen. Android werkt toch echt totaal anders dan Apple. Maar het is me gelukt! Ik heb er zelfs nog weer wat nieuwe apps bij die ik voorheen niet kon gebruiken. Want toen had ik bijvoorbeeld nog geen GPS!
 
IMG_7553-1
En heerlijk om al mijn dingen op zo’n groot scherm te bekijken! Echt een verademing vergeleken met mijn iPod, want wauw, die was toch eigenlijk wel echt heel klein.
 
IMG_7549-1
Het enige nadeel is dat bij sommige apps, hij de settings weergeeft met een zwarte achtergrond en zwarte tekst. Hierdoor kan ik echt niks lezen! Maar ik heb dat maar met een paar standaard mail apps, dus ik weet niet of dat nou aan de apps ligt, of aan mijn telefoon. Maar ondertussen heb ik al een nieuwe mail app gedownload die het wel perfect doet.
 
Hier nog een paar (niet té technische) feitjes over de telefoon op een rijtje:

 • 5.7 inch scherm
 • 13 megapixel camera aan de achterkant met flits
 • 2 megapixel camera aan de voorkant

Ik ben toch uiteindelijk wel erg blij met mijn smartphone, kan ik toch eens whatsappen met vrienden. Want niemand snapte dat ik nog nooit Whatsapp heb gebruikt. En dat ik zonder kon! Maar ik moet eerlijk zeggen dat als ik helemaal geen mobiel had, dat ik het ook eigenlijk helemaal niet zou missen. Ik kan makkelijk leven met alleen het internet op mijn computer!
 
De telefoon kun je kopen op aurabuy.com voor €145,76 inclusief verzendkosten.
 
Wat voor telefoon heb jij? En gebruik jij hem veel?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Wies 22 januari 2014 at 21:32

  Wow dat ziet er super uit voor een telefoon die ” maar” 150 euro kost. Het is nogsteeds geld natuurlijk maar niets in vergelijking met een iphone of een galaxy 3.

  Ziet er fijn uit. Zou je misschien over een paar maanden een update willen doen?

  Liefs, x

  • Reply Monique 22 januari 2014 at 21:46

   Zeker goedkoper!
   Ik zal het in gedachten houden om een update hierover te plaatsen (:

  Leave a Reply