Mijn eerste keer bij Spa Zuiver en hammam behandeling

29 januari 2014

Zuiver
Gisteren was ik voor het eerst naar een spa. Mijn vriendin nam mij mee nog voor mijn verjaardag. Een heerlijk dagje spa bij Spa Zuiver in Amsterdam en een Hammam behandeling. Beiden had ik nog nooit ervaren. Ik vond het best wel spannend! We gingen op badkledingdag, aangezien ik er niet zo van ben om zo poedelnaakt rond te lopen. Het plan was om van 11 uur s’ochtends tot 4 uur s’middags daar heerlijk niks te doen.

Iets voor 11’en kwamen we aan en eigenlijk was de reis er naartoe super makkelijk. Mijn vriend woont er vlak bij, en eigenlijk moest ik bij een kruispunt de andere kant op dan normaal. En toen waren we er al! Super simpel! Ik vond de ingang wel erg onduidelijk, maar gelukkig was mijn vriendin er al een paar keer geweest.
 
Bij aankomst moet je je eventuele reserveringsnummer doorgeven en krijg je een polsbandje met een chip in een plastic rondje. Daar worden al jouw kosten op gezet, die je aan het einde van het bezoek allemaal in 1 keer betaald. Heel handig! Zo hoef je niet met een portomonnee door de spa te lopen als je een flesje water wilt kopen.
 
We kleedde ons eerst om in een van de paar kleedkamers. Op badkledingdag zijn de kleedkamers gescheiden voor mannen en vrouwen, wel zo prettig. Daarna pakten we onze badjas en handdoek en gingen we naar beneden richting de spa. Als je weet waar je heen moet, prima. Maar als ik alleen was geweest zou ik wel even moeten zoeken waar ik nou precies heen zou moeten, dat was echt totaal niet handig aangegeven.
 
We gingen eerst even lekker warm douchen met de scrub die daar beschikbaar stond. Wauw, geweldige scrub! Hij rook heel lekker en de scrub was zo fijn qua structuur. Echt geen scrub die je zo in de winkel koopt. Na het scrubben gingen we het turkse stoombad in. Deze vind ik zelf wel erg fijn. Lekker warm, heerlijke geur en je hebt daarna wel het idee alsof je lekker hebt gebadderd. Daarna even afkoelen onder de douche en toen zijn we even gaan zwemmen. Je kon ook door naar buiten zwemmen, maar we zijn snel weer naar binnen gegaan. Het was zo koud buiten!
 
We hebben daarna nog een aantal sauna’s gehad, waaronder mijn nieuwe favoriet, de openhaard sauna. Ruikt ongelovelijk lekker naar hout en het is zo cozy warm en gezellig! Na een aantal sauna’s te hebben gehad en mijn benen koud waren geweest van het dompelbad, gingen we maar lunchen. Ik had een overheerlijke salade met gebakken zalm en ik had voor daarna een wentelteefje van suikerbrood besteld. En wij maar wachten en wachten. Bleek dat de chefs uiteindelijk niet eens mijn bestelling van het dessert hadden gekregen, lekker dan. Maar we konden er helaas ook niet meer op wachten, want we hadden een afspraak staan bij de Hammam. Maar de ober was zo vriendelijk om het dessert gratis te geven na onze behandeling. Fijn!
 
Met de slippers en badjas aan weer naar boven naar het behandel gedeelte. Daar werd ons verteld dat we beneden moesten zijn en daar in de stoomsauna moesten zitten voor 15 minuten. Wij weer naar beneden, geen idee waar de stoomsauna was, maar na even zoeken vonden we hem. Er was verder niemand in de buurt die ons ging uitleggen wat er ging gebeuren of iets dergelijks. Ook hadden we verse muntthee voor de hammam behandeling. Ook deze kregen we niet en er werd ook niet uitgelegd waar we deze konden halen. Kregen we die in de hammam ruimte of ergens anders? Ach goed, wij werden uit de stoomsauna gehaald en we mochten allebei met iemand anders mee.
Ik had nog nooit een hammam behandeling gehad, en de vrouw die de behandeling deed legte alles goed uit. Ik mocht op mijn buik liggen en zij overgoot mij met heet water. Ik vond het eerst wat te heet, maar ik liet het maar zo, je moet toch even wennen! Maar was wel erg fijn, zo lekker warm! Daarna ging ze mij grondig scrubben met een heerlijke dadelscrub. En met grondig, bedoel ik ook echt, grondig. Wat fijn zeg, ik voelde me echt zo schoon en fris en relaxed! Terwijl ze mij scrubte, masseerde ze mij ook nog heel fijn. Daarna weer de heerlijke overgietingen met het hete water. En daarna werd mijn voorkant heerlijk gescrubt.
Ik vond het super fijn, alleen soms wel ongemakkelijk. En ik vond het nou ook niet zo comfortabel om op zo’n stenen blad te liggen. Soms voelde ik me net een lijk dat in een mortuarium op een tafel lag. Maar ach, verder was het wel heerlijk.
 
Na de hammam gingen we nog wat sauna’s in, namen we het gratis dessert en gingen we op zoek naar de verse muntthee. Want ja, die zat wel bij het arrangement in! Uiteindelijk na overal te werden doorverwezen, kwamen we er achter dat we boven in de relax ruimte moesten zijn. Die was er blijkbaar ook nog. We hebben hier nog even heerlijk zitten kletsen en toen vond ik het wel weer mooi geweest. Even lekker douchen en toen maar weer aankleden.
 
Ik vond het wel echt super gezellig samen met mijn vriendin, en een goede eerste keer bij een spa en een fijne eerste behandeling! Wel vind ik bepaalde services van Spa Zuiver niet echt optimaal. En ook als je hier niet bekend bent, loop je meer te zoeken en te vragen dan dat je echt relaxed kan rondlopen en je geen zorgen hoeft te maken over dingen die bijvoorbeeld in je pakket zitten en waar je die moet halen.
Volgende keer ga ik denk ik alleen wel in de zomer, ik heb nu zo’n ongelovelijk zere nek en schouders! Dit komt volgens mij door de kou van buiten. Je loopt daar toch drijfnat in een bikini en badjas met 4 graden buiten. Niet heel slim.
 
Helaas heb ik verder zelf geen foto’s kunnen maken, aangezien mij dat niet zo slim leek met al dat vocht, water en alle mensen als je niet op je spullen kan letten. Trouwens, ik kan nu wel iets van mijn bucketlist afstrepen! Ik ben eindelijk echt naar een spa geweest!
 
Ben jij wel eens naar een spa geweest? Of heb je eens een behandeling gehad?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply