2 In Fotografie/ Personal

Mijn eerste instamatic foto’s

IMG_0677-1
Ergens begin vorig jaar, of zelfs alweer langer geleden, kwam mijn moeder thuis met een grote kist vol met oude camera’s. Die had ze gekocht op de markt, en ik kon mijn geluk niet op! Helaas was het meeste stuk, maar 1 camera wilde ik graag uit proberen! De Kodak Instamatic 92 camera. Een platte camera met een doorklik systeem.

IMG_0675-1
Op de webshop van Lomography kocht ik een pakketje met 3 “rolletjes” voor de camera. Hier passen namelijk geen standaard rolletjes in. Deze film, zoals dat heet, heeft een langwerpige vorm met twee rondjes. De zogenaamde 110 film. Je hebt verschillende soorten effecten, maar ik wilde hem gewoon in kleur. Ik betaalde €16,90 euro voor een doosje van 3 films. En dat is best goedkoop, vooral omdat deze film vrij lastig nog te verkrijgen is.

IMG_0692-1
Deze 110 film kun je laten ontwikkelen bij de Hema, maar omdat ik hoorde dat je de beste qualiteit kreeg bij Lomography zelf of bij de speciale Hema fotowinkel in Amsterdam, liet ik hem toch maar bij Lomography zelf ontwikkelen. De trip naar Amsterdam was voor mij te veel gedoe. Je kunt de foto’s laten ontwikkelen bij het speciale LomoLab van Lomography door een bestelling te doen in de webshop. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar als je hier de bestelling doet, hoef je alleen maar de film aan te klikken die je wilt laten ontwikkelen en op welke manier, dan krijg je later een code via je e-mail. Deze code voeg je toe bij de film, die je opstuurt naar hun kantoor in Oostenrijk. Hier word de film ontwikkeld en krijg je de foto’s binnen zo’n 2 á 3 weken thuisgestuurd. De foto’s krijg je in een speciale envelop en bijgevoegd de negatieven.

Mijn bestelling ging deze keer helaas niet zo soepel, ik begreep nog niet helemaal hoe het werkte, en na een maand wachten op een bevestiging van betaling stuurde ik toch maar een berichtje. Ik had dus niet begrepen dat ik de film moest opsturen, dat kwam dus doordat ik die mail helaas niet binnen had gekregen. Maar ze lostten het netjes op met een fijne mail met de speciale code erbij.

Het was trouwens de eerste keer dat ik deze camera gebruikte, dus ik wist niet of hij het nog wel deed, en hoe de foto’s uiteindelijk zouden worden. Dus ik was erg benieuwd! Helaas zitten er een aantal foto’s tussen die wat donker zijn, maar daar kan ik voortaan rekening mee houden. Hier alle foto’s die ik met mijn eerste film geschoten heb!

IMG_0690-1

IMG_0688-1

IMG_0687-1

IMG_0685-1

IMG_0683-1

IMG_0680-1

IMG_0679-1

Ik zie nu trouwens pas dat dit 21 foto’s zijn, terwijl er 24 foto’s op 1 film zitten. Maar ik denk dat ze die weg hebben gelaten omdat die te mislukt zijn. Want ook op de negatieven zag ik 3 blanco foto’s. Dat is het risico van analoge fotografie hé!
Toch ben ik best trots op een aantal van deze foto’s, ik vind sommigen echt heel mooi gelukt! Vooral met bepaalde belichtingen van de zon en zo.
Zo is de lucht op een bepaalde foto echt onwijs blauw, echt heel mooi! Ook zijn de foto’s licht korrelig, op een goede manier. Een échte foto.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Idwerd
  8 oktober 2014 at 21:38

  Wauw wat leuk! Ik heb ook een hele oude instamatic camera, maar ik geloof niet dat die het nog doet.. (en de garantie is al 25 jaar verlopen).

  • Reply
   Monique
   9 oktober 2014 at 07:21

   Dank je! Het is bij een instamatic ook lastig te zien of hij het nog doet. Gewoon proberen!

  Leave a Reply