0 In Personal/ Persoonlijk

Mijn dromen

large2
Dromen, iedereen heeft die natuurlijk. De een heeft ambitieuze dromen, anderen zijn al blij met de kleine dingen die zij bereiken. Ik ben een grote dromer, maar echt heel ambitieus ben ik eigenlijk niet. De wereld hoef ik niet te veroveren of het leven van iedereen positief te veranderen. Ik ben al blij als ik mensen met iets kleins blij kan maken, maar ook heel belangrijk, om mijzelf gelukkig te maken. Want daar ben ik nooit echt mee bezig geweest, tot een paar maanden geleden. Ik was er klaar mee om over mijzelf heen te laten lopen en altijd maar anderen tevreden te houden, terwijl ik zelf niet echt gelukkig was. Het was tijd om voor mijzelf te kiezen.

large1

En dus besloot ik alles wat minder serieus te nemen. Ik ben namelijk een vrij serieus persoon, en dat is opzich helemaal niet erg. Maar ik heb wel door dat je soms ook gewoon vrij moet kunnen zijn, vrij moet kunnen lachen en doen waar je op dat moment zin in hebt. Heb ik een afspraak staan op een bepaalde dag, maar heb ik eigenlijk even tijd voor jezelf nodig, dan verzet ik die afspraak gewoon. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik mijn dingen aan de kant schoof om met iemand anders zijn dingen te doen. Tijd voor een verandering!

Ik schreef mijn dromen op en probeer deze na te gaan. Als ze uitkomen, zou dat leuk zijn. Zo niet, dan is de weg daar naartoe ook een mooie reis geweest. In die periodes zou ik ook veel kunnen leren en beleven. Zoals ik al zei, heb ik niet echt ambitieuze dromen, en echt veel dromen heb ik ook niet. Maar hier beneden zijn de paar dromen die ik voor de aankomende paar jaar heb!

large

Een boek schrijven

Vroeger, al vanaf dat ik net kon schrijven, was ik al bezig met het verzinnen van allerlei verhalen. Toen nog met mijn geweldige kinderlijke handschrift, later al getypt op de computer. Ik weet nog dat ik vroeger heel graag schrijfster wilde worden, dat was mijn droombaan. Tegenwoordig ben ik wat realistischer, maar nog steeds een dromer. Na al die verhalen en pogingen om écht een boek te schrijven, wil ik deze droom toch echt eens waar maken. Ik heb nog geen idee waarover ik wil schrijven en wat voor boek het zal worden, maar ik wil binnenkort, als ik de tijd er voor vind, toch echt gaan beginnen. Het lijkt mij geweldig om mijn eigen boek te kunnen zien!

Een grotere webshop krijgen

Een webshop heb ik al, maar de klanten? Die blijven helaas een beetje weg. Ik had sowieso geen kopers van mijn notitieboekjes verwacht toen ik begon. Want ik deed het eigenlijk ook meer omdat ik het leuk vind, en als iemand ze zou kopen, zou het alleen maar leuk zijn! Maar toch, wat moet ik zelf nou met tientallen lege notitieboekjes? Ik heb liever dat ik er anderen blij mee kan maken! Ik zou het zo leuk vinden om zo af en toe een boekje te kunnen verkopen, gewoon voor de hobby.

Op mijzelf wonen

Eigenlijk denk ik al jaren er aan om op mijzelf te gaan wonen. Gewoon een schattig appartementje waar ik al mijn spulletjes kwijt kan, alles zelf kan inrichten, mijn eigen eten klaarmaken. Maar de tijd is er nog niet echt voor gekomen. Ook wil ik eerst een contract hebben voordat ik echt uit huis ga, anders voel ik mij er niet zeker genoeg over. Want ik wil wel genoeg verdienen en een bepaalde zekerheid hebben, zodat ik niet elke maand weer moet stressen of ik wel in mijn huisje kan blijven. De laatste tijd kijk ik wel vaker naar leuke appartementen bij Amsterdam in de buurt, het word toch echt wel tijd hoor!

large3

Dat zijn mijn dromen op dit moment. Natuurlijk wil ik ook gewoon heel gelukkig worden. Dat is ook een grote droom van mij, maar ik denk niet dat ik die ooit écht kan vervullen, omdat je daar ook voor moet blijven werken, je hele leven lang. Ik wil gelukkig worden met mijzelf, maar ook zeker met iemand waar ik alles mee kan delen. De dromen hierboven mee kan delen bijvoorbeeld. En in de loop van de jaren veranderen mijn dromen ook weer en komen er weer dromen bij. Ik denk ook dat je het leven zo moet zien.

Kijk naar alle positieve dingen in het leven, naar de dingen die je graag wilt. Schrijf je dromen op en werk er hard voor om die te vervullen. Natuurlijk gebeuren er soms minder leuke dingen, maar probeer je daar niet aan vast te pinnen, daar schiet je uiteindelijk niets mee op. En ik haat het eigenlijk om dit te zeggen, maar YOLO. Haha! Maak het beste van jouw leven!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply