Recept: Komkommer feta salade

19 maart 2013

47
Dit is een van mijn favoriete salades ooit! Hij is enorm lekker fris en super voor in de zomer bij de barbeque. Hoe ik bij dit recept ben gekomen ooit weet ik niet meer. Maar het is wel iets wat ik zeker nog veel vaker zal maken. Ook heb ik van andere mensen gehoord die op bezoek waren als ik dit had, dat zij het ook erg lekker vonden. Aanrader dus!

Komkommer feta salade
Prep Time
4 min
Cook Time
1 min
Total Time
5 min
Prep Time
4 min
Cook Time
1 min
Total Time
5 min
Ingredients
 1. Voor 6 personen
 2. 2 komkommers
 3. 200 gram naturel fetakaas of gekruide feta in olie.
 4. Paar takjes dille
 5. 350 ml griekse yoghurt
 6. Zwarte peper
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Schil de komkommers en snijd deze in kleine blokjes. Maar niet té klein! Je kan ook de schil erom heen laten, zoals ik heb gedaan hier.
 2. Snijd ook de fetakaas in kleine blokjes of verkruimel deze, net wat je lekker vind. Als je feta in olie hebt, laat deze dan eerst uitlekken.
 3. Pak een paar takjes dille, hoeveelheid naar smaak. Ik gebruik er ongeveer 3 á 4. Snijd deze fijn.
 4. Meng deze ingredienten in een kom en voeg de griekse yoghurt toe. Deze hoef je niet helemaal te gebruiken, maar net genoeg tot alles lekker onder de yoghurt zit. Het moet geen yoghurt toetje worden natuurlijk! Dit is meer een dressing.
 5. Voeg wat gemalen zwarte peper toe, meng goed door en serveer met wat dille bovenop.
Calories (per portie)
165 cal
Fat
12 g
Protein
10 g
Carbs
4 g
| Monique Vring | personal foodblog http://moniquevring.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply