0 In Personal/ Persoonlijk

Persoonlijk | Ik heb iets te vieren!

ik heb iets te vieren
Je leest het goed, ik heb iets te vieren! In april dit jaar schreef ik een blogpost dat ik even een break zou houden. Dit vanwege de cursus die ik op dat moment al een tijd volgde, een cursus voor ZZP’er wel te verstaan. Eind december 2016 bestelde ik het cursuspakket en begon er in januari met goede moed mee. Daarnaast probeerde ik ook al mijn aandacht te focussen op mijn blog én daarnaast ook nog voor mijn full-time baan als beeldbewerker. Uiteindelijk was ik alleen maar bezig met werken en mijn blog. De cursus was ik zo weinig mee bezig en dat kon ik natuurlijk echt niet laten gebeuren. Ik had er best wel wat geld voor betaald en het zou zonde zijn als ik dat zo weg zou gooien.

Dus besloot ik tijdelijk te stoppen met mijn blog. Dat heeft uiteindelijk heel veel langer geduurd dan ik in eerste instantie had verwacht, maar nu kan ik eindelijk melden dat ik klaar ben met de cursus! Gisteren heb ik mijn laatste opdracht ingeleverd en wacht nu nog op de laatste beoordeling. 3 van de 4 hoofdstukken heb ik al teruggekregen en heb deze met een 10 van de 10 behaald!
Ik ben er super trots op en ook met alle enorm fijne feedback die ik heb gekregen.

Blijkbaar deed ik dus bij elke opdracht veel meer dan dat eigenlijk nodig was. En telkens als ik mijn opdrachten had ingeleverd had ik het gevoel dat het eigenlijk misschien nog niet goed genoeg was. Maar ja, ik ben ook enorm perfectionistisch, dat zal nooit veranderen denk ik, haha.

IK BEN ZELFSTANDIG ONDERNEMER!

Tijdens de laatste opdracht van mijn cursus ben ik ook naar de Kamer van Koophandel geweest en heb ik mijn bedrijfje officieel ingeschreven. En tijdens de cursus was ik ook al druk bezig met de website, dingen uitzoeken voor mijn bedrijfje, social media kanalen openen. Sinds vandaag, 1 oktober 2017, is het zo dat ik écht zelfstandig ondernemer ben. De eerste stap naar het zelfstandig ondernemen heb ik gezet. Ik heb de cursus afgerond en ik heb mijn bedrijf ingeschreven. Nu begint het hele avontuur pas!

Tijdens dit hele process ben ik wel erg overspannen geraakt en ook op dit moment nog zit ik wel tegen een burn out aan. Het is regelmatig voorgekomen dat ik thuis, bij familie of in de auto in tranen uitbarstte en gewoon niet meer verder wilde. Ook op werk brak ik laatst in tranen uit, toen wist ik dat er écht iets moest gebeuren. Ik laat het niet gebeuren dat ik straks na alles met een burn out thuis zit en niet meer kan doen, niets meer mág doen. Dus heb ik op mijn werk gevraagd of het oké was dat ik 4 dagen zou gaan werken.

Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe contract kunnen tekenen voor een baan van 80%. Het zal wel enorm wennen zijn, aangezien ik nooit part time heb gewerkt. Maar ik denk wel dat dit heel wat druk van mijn schouders af haalt. De dag dat ik dan vrij ben zal ik dan ook gaan gebruiken om lekker op mijn eigen tempo aan mijn bedrijfje te gaan werken en alles werkend te krijgen.

ik heb iets te vieren

OP EEN LAAG PITJE

Verder probeer ik alles op een laag pitje te zetten. Minder hard werken op mijn huidige werk, dus voor 1 persoon inplaats van voor 3. Mijn blog zal ik wel weer aan beginnen, want dat heb ik zo erg gemist! Om mijn ei kwijt te kunnen en creatief te zijn met eten en andere dingen, maar ook hier zal ik het wat rustiger aan doen. In plaats van om de dag een artikel zal ik eerst beginnen met 1 artikel per week. Dit kan later ook meer zijn, maar ik wil mijzelf nergens aan vast pinnen. En met mijn eigen bedrijfje kan ik nu ook rustig aan wat meer er serieus aan gaan werken. Ik kan iniedergeval niet wachten om de wereld te laten zien waar ik al die tijd mee bezig ben geweest. Met bloed, zweet en tranen (dat laatste letterlijk).

Maar goed, dit verhaal word ondertussen al weer veel te lang. Ik heb dan ook al zo lang niets gepost! Dit wilde ik iniedergeval delen, dat ik vanaf vandaag vier dat ik én zelfstandig ondernemer ben én part time ga werken! Ik ben met allebei zo blij en ik ben zo trots op mijzelf dat ik eindelijk de stappen heb gezet in de goede richting, op naar vrijheid en geluk!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply