Hoe ik mijn series bij houd

25 juni 2015

keep-calm-and-watch-your-favorite-series_large
Ik kijk ondertussen zo ongelovelijk veel series, soms weet ik gewoon niet meer welke aflevering ik al heb gezien of niet. Ook vond ik het super lastig om elke keer weer op te zoeken waneer een serie weer precies uit kwam met nieuwe afleveringen. Daar moest verandering in komen! En hiervoor komt de app Seriesguide echt perfect van pas.

Ik laat je hier nu zien wat je allemaal met de app kunt doen.

Screenshot_2015-06-22-16-27-38
Je kunt zelf alle series toevoegen in een bepaald venster. Hier zie je de meest populaire series op dit moment. Maar ook nieuw uitgebrachte series staan er tussen. Het enige nadeel vind ik dat je niet op bepaalde categorieën kunt kijken voor series. Ik moest echt in het begin even goed nadenken welke series ik ook alweer kijk, want je kunt niet een hele lijst bekijken. Verder gaat het wel vrij makkelijk om een serie toe te voegen. Je klikt op het plus tekentje en hij staat in je lijst.

Screenshot_2015-06-22-16-26-32
Hier zie je dan jouw hele lijst met series die je volgt. Hier staat ook in het kort bij, bij welke aflevering je bent gebleven. Zo zie je hier bij mij dat ik van sommige series nog de eerste aflevering moet kijken en bij sommige dat ik al wat verder in het seizoen ben.

Screenshot_2015-06-22-16-26-38
Dit is het venster wat ik het meest gebruik. De lijst met de laatst uitgebrachte afleveringen. Zo kan ik makkelijk zien welke er deze weer zijn uitgebracht en kan ik ze zo makkelijk downloaden. En als ik ze bekeken heb hoef ik alleen maar op het vinkje te klikken.

Screenshot_2015-06-22-16-26-41
Ook heb je een venster met de afleveringen die aankomende (ongeveer) maand uit komen. Ook kun je hier al afleveringen op “gezien” klikken, zoals ik hier heb gedaan. Maar ja, dat kan vaak natuurlijk niet. Wel handig om te zien of een serie een break heeft van een bepaalde tijd.

Screenshot_2015-06-22-16-26-55
Maar Seriesguide is niet alleen handig voor series, maar ook om bij te houden welke films je hebt gezien. Zo zie je hier de nieuwste uitgebrachte films in de bioscoop. Deze gebruik ik ook heel veel, want ik kijk ook heel veel films!

Screenshot_2015-06-22-16-27-18
Wat ik zelf ook wel heel leuk vind om bij te houden zijn de statistieken. Zo zie je hoeveel series er in jouw lijst staan, welke nog bezig zijn en van hoeveel series je nog afleveringen moet zien. En ook zie je hoeveel films je tot nu toe hebt gekeken.

Screenshot_2015-06-22-16-38-18
Ben je via de app op zoek naar nieuwe series? Dan kun je ze ook eerst even aanklikken voor meer informatie. Zo zie je hoe lang de afleveringen duren, wat anderen van de serie vinden, een korte beschrijving over de serie.

Screenshot_2015-06-22-16-38-25
Maar ook welke acteurs in de serie spelen en andere korte info over bijvoorbeeld het genre en waneer de serie uit kwam.

Screenshot_2015-06-22-16-38-33
Ben je benieuwd wat er in de volgende aflevering gebeurd? Dat kun je ook lezen bij “Overview”. Zelf doe ik dat nooit, want ik hou er niet van om gespoiled te worden ;)

Screenshot_2015-06-22-16-38-37
Ook kun je zien hoeveel seizoenen een bepaalde serie al heeft. Heb je al een heel seizoen bekeken? Dan klik je op de twee puntjes rechts, en kun je zo het hele seizoen op bekeken zetten.

Screenshot_2015-06-22-16-38-41
Maar als je op het seizoen klikt, kun je ze ook één voor één af klikken.

En weet je wat nog een van de handigste dingen is, de app is gekoppeld aan de website trakt.tv. Dus zo kun je ook via je computer bekijken wat je de afgelopen tijd hebt gezien. Maar ook kun je vrienden toevoegen en zien wat zij voor het laatst hebben gezien.

Untitled-3
Ik vind het vooral erg leuk om te zien hoeveel minuten je in totaal aan series en films hebt gekeken.

Untitled-2
Ook zie je in een taart diagram welke genres je het meest bekijkt. Ik dacht altijd dat ik vrij weinig comedy dingen bekeek, maar dit is toch, naast “other”, de grootste categorie.

Untitled-1
En hier zie je een lijst met de laatste films die je hebt bekeken. Ook handig om bij te houden op datum!

Het enige nadeel is misschien dat de app alleen voor android is, dus apple gebruikers hebben hier helaas niets aan. Maar ik raad deze app zeker aan als je echt héél veel series of films kijkt. Zo raak je niet in de war, en het is grappig om de statistieken bij te houden. Zo wil ik eigenlijk niet onder de 1.0 K komen aan minuten per week van series. Maar eigenlijk kom ik daar altijd vrij makkelijk aan.

Gebruik jij al deze app, of trakt.tv? Voeg mij hier toe!

Kijk jij veel series? En zou jij deze app gebruiken?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply