0 In Personal/ Persoonlijk

Hoe ik bespaar op boodschappen

large4
Sinds begin mei dit jaar woon ik op mijzelf! Maar omdat ik alleen woon, heb ik niemand om kosten mee te delen, dus met bepaalde dingen kunnen de kosten best hoog op lopen. Zo ook met boodschappen. Ik maak er bijna een sport van om alles zo goedkoop mogelijk halen.

Ik geef hier wat tips die ik altijd gebruik met het halen van mijn boodschappen.

1. Maak een planning voor de hele week.
Op mijn mobiel heb ik de app Wunderlist staan. Hier in heb ik een aparte categorie aangemaakt met mijn weekplanning. Schrijf hier in op wat je elke dag voor de aankomende week wilt gaan eten. Vaak maak ik deze planning op vrijdag of zaterdag, en ga ik in het weekend de boodschappen daarvoor doen.

large1

2. Kies gerechten uit met producten in de aanbieding
Ik heb ook een app op mijn mobiel staan met alle huidige folders. Zo kies ik voor elke week gerechten uit met producten in de aanbieding. Zie ik spinazie in de aanbieding? Dan maak ik bijvoorbeeld spinaziesoep.
Een tijdje geleden waren de Knorr Wereldgerechten in de aanbieding. Die waren toen maar 1 euro per stuk inplaats van zo’n 2,50. Grote korting dus! Ik heb van elk soort gerecht 1 verpakking meegenomen. Dit hoeft natuurlijk niet meteen in 1 week op, dit kun je heel lang bewaren. Zo hoef je de volgende week dat je een weekplanning maakt dit product niet meer te kopen. Scheelt dus in de wekenlijkse kosten!

3. Koop geen onnodige producten
Eigenlijk bijna onnodig om te zeggen. Ik ben sowieso niet meer zo’n snoeper tegenwoordig. Maar heb je wel zin in koekjes, snoepjes of iets anders? Koop 1 of 2 dingen voor de rest van de week. Is het op? Jammer dan! Is ook weer beter voor de lijn ;)

large

4. Maak extra porties.
Ik eet elke week vaak twee keer hetzelfde gerecht. Je zult zien dat als je elke dag iets anders maakt, dat je ook echt voor elke dag geld kwijt bent. Terwijl je makkelijk een iets grotere verpakking van iets kunt kopen, wat qua geld niet veel scheelt met een kleine verpakking. Maak voor 2 of 3 personen, en je kunt er meerdere dagen die week van eten! Om het niet saai te maken, kun je dit om de dag eten. Dus afgewisseld met andere gerechten op je planning.

5. Vries dingen in.
Dingen zoals brood en vlees kun je makkelijk invriezen. Zie je ergens vlees in de aanbieding? (Want vlees is best prijzig) Kijk dan even op de verpakking of je het kunt invriezen. Ook als je grotere porties van iets hebt gemaakt kun je het meestal wel invriezen, toch handig als je niet alles 2 keer per week wilt eten.

large3

6. Let op wat je drinkt.
Sapjes uit pak zijn best prijzig, koop als je bijvoorbeeld appelsap wilt diksap met appel smaak. Dit smaakt vrijwel hetzelfde en hier kun je zeker 20 glazen uit halen! Ook is er tegenwoordig ijsthee limonade, goedkoper dan een kant en klaar pak. Wil je wel per se drinken uit pak of een fles, wacht op een aanbieding in de winkels en sla gewoon meer in een keer in. Hoef je ook de volgende keer minder boodschappen te doen.

foto’s van WeHeartIt.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply