2 In Personal/ Persoonlijk

Hoe blijf je koel in de hitte?

large
Het is warm! Ik ben persoonlijk echt een koukleum, maar met dit weer heb ik het eindelijk eens warm! Alleen aangezien ik de hele dag op kantoor zit en de airco het daar niet altijd optimaal doet, kan het soms ook wel té warm worden. Afgelopen weekend ben ik ook voor het eerst dit jaar weer in de zon geweest, ik heb lekker twee uur gewandeld! Super fijn natuurlijk, maar helaas was ik mij wel vergeten in te smeren, dus helaas weer verbrandde schouders. Ook was het eigenlijk zo warm, dat ik echt wel wat water kon gebruiken! Maar zo slim als ik was, had ik dat natuurlijk niet mee. Hier wat tips om koel te blijven in deze hitte!

lemon

Drink genoeg!

Ik ben een hele slechte drinker. Zelfs met dit weer kan ik gewoon vergeten te drinken, en heb ik soms maar 2 glaasjes water op. Veel te weinig natuurlijk! Zorg ervoor dat je zeker 2 liter water per dag drinkt, zeker met dit weer! Ook als weg gaat van huis, al is het maar even, is het wel slim om een flesje met wat drinken mee te nemen. Je weet maar nooit! Vind je water gewoon een beetje saai? Vul een kan met water en laat dit een nachtje staan met wat schijfjes citroen erin. Munt of ander vers fruit is ook lekker voor de variatie! Drink vooral geen alcohol, dit is misschien wel lekker koud, maar het droogt je wel uit!

sandals

Houd je voeten en benen koel!
Zelf houd ik totaal niet van slippers of sandalen. Ik vind ze nooit lekker zitten. Toch is dit veel fijner dan sneakers! Ze zijn luchtiger en dus kunnen je voeten lekker fris de wind voelen bijvoorbeeld! Zo zit je ook niet met stinkende zweetvoeten. Ook kun je kiezen, als je bijvoorbeeld voor je werk dichte schoenen moet dragen, voor een voetspray. Bourjois heeft bijvoorbeeld een speciale voeten deodorant, deze kun je na het lopen op de zolen van je voeten spuiten en daardoor gaan ze weer fris ruiken, maar is het ook enorm verkoelend! Ook heb je speciale voet- en been gel met menthol erin. Die zijn ook erg fijn!

sunscreen

Smeer je in!

Misschien zul je wel denken, hoe kan jezelf insmeren nou verkoelen? Als je je niet insmeerd met zonnebrandcreme dan verbrand je uiteraard. En een verbrandde huid voelt altijd gloeiend heet aan! Hierdoor heb je het alleen maar warmer dan wanneer je jezelf wel had ingesmeerd. Ook is het insmeren met zonnebrandcreme fijn omdat dit ook al verkoelend is. De creme voelt lekker koud aan op je huid waardoor je stiekem het liefste de hele tijd blijft insmeren! En als je kiest voor een zonnebrandcreme dat geen witte waas achter laat, dan is dat ook helemaal niet zo erg om dat te doen. Liever te veel dan te weinig! En zo blijft je huid ook nog eens lekker gehydrateerd!

dress

Kleed je luchtig

En dan bedoel ik niet dat je meteen de hele dag in de bikini moet rondlopen. Een flatterend dun jurkje of rokje met een simpel hemdje kan al wonderen doen! Zorg ervoor dat je geen dik katoenen t-shirt draagt. Doordat er iets over je schouders heen zit heb je het al sneller warm dan als je een tanktop draagt. Ook moet je niet de dikke stoffen in het algemeen dragen, of synthetische stoffen. Hier zit je al binnen een paar minuten in te zweten. De trend van tegenwoordig zijn doorschijnende stofjes. Die hier jouw voordeel mee en draag dit zo vaak mogelijk! Ook kun je voor mooie fel gekleurde kleding kiezen. Neon is tegenwoordig ook helemaal in. Dit is super kleurig maar dit houd ook de hitte tegen. Zo min mogelijk donkere kleding! Wil je trouwens niet kiezen voor een kort jurkje of rok? Kies dan voor een maxi jurk/rok. Deze zijn ook helemaal in, en zo ben je toch een beetje bedekt zonder dat het te warm is!

bun

Steek je haar op!

Heb je kort haar? Dan heb je geluk in de zomer! Je hebt geen last van een dikke bos lang haar dat je nek verwarmd. Heb je wel lang haar, steek het dan op! Maak een mooie staart, vlecht het, maak een knotje. Alles kan! Tegenwoordig zijn er vele tutorials online over hoe je je haar mooi kunt opsteken. Zoek deze zeker op! Zoals deze makkelijke knot! Of deze gedraaide staart. Er is heel veel te vinden! Heb je een pony? Deze kun je makkelijk uit je gezicht halen met een speldje.

ice

Eet lekker veel ijsjes!

Ijsjes zijn natuurlijk super lekker, en super verfrissend! Maar neem als je wilt afkoelen vooral veel waterijs! Dit is gezonder dan roomijs en koelt ook veel meer af. Er zijn vele verschillende smaken te vinden in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken! Met bijvoorbeeld limonade of met vers fruit! Super makkelijk, lekker en heel gezond! Het liefste eet iedereen toch de hele dag ijs?

parasol

Blijf lekker binnen!

Binnen? Het is eindelijk zomer, dan ga je toch lekker naar buiten! Toch is het slim om tussen 12 en 3 binnen te blijven. In die tijd staat de zon op zijn hoogste en is er vrijwel geen schaduw. Dus geen koele stukken bij de bomen! Ga lekker binnen even een pauze nemen van de zon en drink een koud glas sap met een fijn tijdschrift. Voordat je het weet kun je alweer naar buiten! Wil je echt buiten blijven? Ga dan onder een parasol zitten met je voeten in een koud voetenbadje. Een glas koud drinken erbij, zo blijf je ook koel!

Wat doen jullie met dit weer? Zitten jullie lekker buiten of moeten jullie ook de hele dag binnen werken?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  24 juli 2013 at 15:43

  Handige tips!
  Ik heb ook een tip voor jou: Hou de hele dag door een flesje water bij de hand (het liefst in het zicht zodat je hem niet vergeet) en neem af en toe een slokje als je dorst heb :) Ik drink dan zo max. 3 flesjes water op een dag weg! :)

  • Reply
   Monique Vring
   24 juli 2013 at 15:45

   Dank je wel! haha!
   Is inderdaad wel slim, misschien dat ik dan wat meer zal drinken!

  Leave a Reply