6 In Lifestyle/ Reviews

Review: Fujifilm Instax Mini 8

IMG_1542-1
Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op fotografie. Ik bezit dan ook een prachtige spiegelreflex camera waar ik echt verliefd op ben. Ook heb ik een Kodak Instamatic camera, een analoge camera. En mijn moeder heeft mij ook eens een oude polaroid camera gegeven, maar hier heb ik helaas nog nooit iets mee gedaan, omdat de film zo duur is. En toen de Fujifilm Instax Mini 8 uit kwam, heb ik letterlijk maanden erover nagedacht om deze te kopen. Ik wilde hem zo graag hebben, maar ik wist echt niet welke kleur. Uiteindelijk ben ik maar voor simpel wit gegaan, een kleur dat nooit echt zal vervelen!

De reden dat ik deze camera wilde hebben, was omdat de film over het algemeen vrij goedkoop is. Nu is het natuurlijk prijzig als je niet veel verdiend, maar ik kan het wel missen. En eigenlijk is fotografie altijd een dure hobby, dus dat moet je er maar gewoon voor over hebben!

Ik kocht mijn camera via Ebay, dit omdat dit de goedkoopste optie was. Je hebt hem bij Urban Outfitters, maar daar vond ik hem behoorlijk aan de prijs. Bij de Hema is hij nu ook te koop voor al een stuk minder geld! Toch raad ik wel aan, om hem via Ebay te bestellen als je dat kan. Hier kun je speciale pakketten kopen waar de film al bij in zit, en dat is uiteindelijk echt de goedkoopste optie.

Ondertussen heb ik mijn camera al een tijd, maar ik heb ik nooit echt heel veel tijd voor, vooral niet in de winterperiode!

IMG_1548-1
De camera is vrij groot, groter dan mijn hand. Al heb ik wel vrij kleine handen. Maar hij houd wel heel fijn vast. Aan de achterkant kun je het klepje heel gemakkelijk open maken en de film leg je er super gemakkelijk in. Let wel op, als je de film voor het eerst wilt gebruiken, klik hem eest eventjes af. Want er zit een bescherm karton in het film laadje. Zo krijg je geen film die het straks niet meer doet. Maak het klepje ook niet meer open tussendoor!

IMG_1549-1
De camera gebruiken is super simpel. Klik op het halve maantje naast de lens aan de voorkant, en dan schuift de lens uit. Wacht dan even tot het rode lampje aan de achterkant uit is, en hij is klaar voor gebruik!

IMG_1551-1
Als hij is opgeladen, dan kun je hier kijken naar welke instelling je het beste kunt gebruiken. Zo zie je hier dat het lampje aanstaat bij het huisje. Ik ben hier binnen in huis, dus dan kun je het beste deze instelling gebruiken. Ook heb je een instelling voor buiten als het bewolkt is, licht zonnig, overmatig zonnig en als je hi-key foto’s wilt maken. Die laatste is een instelling om overbelichte foto’s te maken. Dat kan best mooi zijn!

IMG_1555-1
Ik kocht mijn pakket met intotaal 50 films. Dus 50 foto’s. Houd ze wel koel en donker, dan blijven ze het langst goed. Ik heb ze in een la van mijn bureau zitten, altijd een goede keuze. Zorg er ook voor dat je de films niet plet, hierdoor kan het stuk gaan!

IMG_1558-1
Ook koos ik voor een macro opzetstuk. De camera kun je namelijk het beste gebruiken met een afstand van minimaal 60 centimeter van het voorwerp wat je wilt fotograferen. Met deze macrolens kun je een stuk dichter bij het voorwerp komen, zonder dat hij wazig word. Heel handig! En hij heeft een klein spiegeltje aan de zijkant, handig voor selfies!

IMG_1561-1
Zo zit de lens er dan op.

IMG_1567-1
Ik heb er nog niet echt veel foto’s mee gemaakt. Linksboven was mijn eerste foto. De zon scheen heel fel naar binnen en de camera gaf een lampje aan voor binnen. Maar ik had beter de instelling van een zonnetje kunnen kiezen. Nu was hij overbelicht! Soms is het dus wel handiger om zelf even na te denken over welke instelling het beste is. Maar hier leer je weer van! De foto rechtsboven is van mijn kat die op de bank ligt te slapen. Ik heb hier weer de binnenhuis stand gebruikt. Hierdoor belicht hij de foto wat meer. Ik vind deze wel heel leuk eigenlijk! En de foto onderaan heb ik in mijn kamer gemaakt. Er stond een daglichtlamp achter, maar hier zie je eigenlijk niets van. De flits zie je wel duidelijk in de foto. Ook heb ik hier de macro lens bij gebruikt. Extra dichtbij! Hij werkt heel erg goed.

Ook had ik laatst een foto gemaakt bij een optreden, en die was ook goed gelukt! Wel moet je vrij dichtbij staan als je een foto wilt maken hiervan. De flits heeft niet zo’n groot bereik, dus hij kan al snel te donker uitvallen. Deze foto kan ik niet laten zien, aangezien ik hem aan mijn vriendin heb gegeven, die toen optrad. Wel raad ik trouwens aan om altijd met daglicht te fotograferen, dan komt de foto het mooist er uit.

Wel is het bij close-up foto’s even nadenken. Het kijkgat zit namelijk iets meer naar rechts vergeleken met het punt waar hij de foto maakt. Dus als je een foto maakt moet je eigenlijk ongeveer 2 cm naar rechts opschuiven.

Ik ben iniedergeval super blij met mijn nieuwe camera! En zal hem zeker veel vaker gebruiken.

IMG_1560-1
Dit is het hele pakket wat ik op Ebay had besteld. Wil jij hem ook bestellen? Dat kan hier. Het hele pakket is omgerekend zo’n €88 euro.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Robin Kleij
  19 december 2014 at 18:07

  Hoi,

  Per toeval ben ik op je site gekomen.
  Ik heb zojuist zelf ook een instax mini 8 besteld en vroeg mij af of jij weet waar je die macrolens los kunt krijgen.
  Ik ben zelf al heel internet aan het af zoeken….
  Misschien dat jij mij kunt helpen??
  Alvast bedankt!

  Robin

  • Reply
   Monique
   19 december 2014 at 18:54

   Hi Robin,

   Ik heb de macrolens in een pakket gekocht. Maar je kunt hem ook los bestellen via ebay. Daar zal hij zo’n 2 euro kosten inclusief verzenden.

 • Reply
  ellen
  14 december 2015 at 17:04

  hey monique dit is al een oud bericht maar ik zie het nu en ben op de site gekomen waar je ons naar hebt verwezen om de fujifilm te kopen met accesoires ik vind het een super prijs voor alle die spullen maar ik wou vragen of het echt betrouwbaar is? heb je het zelf ook via die site besteld? zo ja leveren ze aan huis of moet je het ergens afhalen ? en hoeveel dagen duurde het voor het aankwam? hopelijk herinner je het nog! al vast bedankt

  • Reply
   Monique
   31 december 2015 at 10:25

   Hi Ellen,

   Ik heb zelf ook via deze link besteld.
   Hij komt vanuit het buitenland, dus hij word gewoon thuis bezorgt.
   Het kan ongeveer 3 weken duren.

 • Reply
  Sabina vriend
  21 juli 2017 at 19:31

  Hi monique, ik ga binnenkort op vakantie als je door de scan gaat bij het vliegtuig kunnen dan je films kapot gaan

  • Reply
   Monique
   21 juli 2017 at 19:56

   Hi Sabina!

   Ik heb er zelf geen ervaring mee, ik heb hem zelf nooit in het vliegtuig meegenomen.
   Maar als je een pakje meeneemt zou ik hem wel in je handbagage doen.
   En anders kun je op veel plekken ook gelukkig wel een doosje polaroids kopen op je vakantie.
   Gewoon even googlen naar een foto- of elektronica winkel daar in de buurt, daar zullen ze ze ook vast wel verkopen.

   Succes en fijne vakantie!

  Leave a Reply