0 In Fotografie/ Personal

Fotografie | Vakantie in Noorwegen

fotografie-vakantie-in-noorwegen
Eindelijk weer een fotografie post, dat zijn mijn favorieten altijd bij anderen. In Juni dit jaar ging ik op vakantie samen met mijn ouders, broertje en mijn vriend naar Noorwegen. Mijn oudste broertje woont al iets langer dan een jaar in Noorwegen in een super mooi huis. En uiteraard moesten wij echt een keer daar heen om nou te zien waar hij woont en hoe hij leeft. In de tijd dat hij daar woont heeft hij allemaal mooie plekjes daar kunnen ontdekken.

Dus besloten wij 2 weken lang daar op vakantie te gaan. Nou ging de tijd uiteindelijk zo snel, dat het voelde alsof we er maar een halve week zijn geweest. Ook omdat alles zo lang rijden is daar in Noorwegen, hebben we lang niet zo veel gezien als dat wij eigenlijk wilde. We sliepen bij mijn broertje, maar uiteindelijk moest je ook elke keer na zo’n trip weer terug naar zijn huis om daar weer te gaan slapen. Maar uiteindelijk zou dat te vermoeiend worden, dus hebben wij eigenlijk vooral de nabije omgeving verkend.

Sowieso gaan mijn vriend en ik nog ooit eens naar Noorwegen toe, maar dan voor een rondreis door het hele land heen. Daar heb ik nu al zo veel zin in! Mijn broertje komt uiteindelijk ergens volgend jaar weer terug naar Nederland, waar ik stiekem toch ook wel weer blij om ben. Maar goed, hier een hele reeks foto’s die ik heb gemaakt in Noorwegen!

OMGEVING BIJ MIJN BROERTJE ZIJN HUIS


Hier zie je wat schattige biggetjes. Op de berg waar mijn broertje woont hebben ze meerdere soorten dieren. Zo hebben ze deze hele schattige biggetjes, die later wel weer geslacht worden helaas. Maar, ze hebben wel de tijd van hun leven daar.


Mooie bloesemboom bij mijn broertje in zijn achtertuin.


Tijdens het wandelen kwamen dit lieve rupsje tegen.


Als je de berg afloopt kom je bij een enorm meer. Hier hebben wij uiteraard ook dit soort foto’s gemaakt. Zo mooi die omgeving en de bergen!


Heel veel bloemen in de tuin!


Het uitzicht op een niet zo zonnige dag. Toch nog erg mooi zo met die wolken en de bergen op de achtergrond. Dit is trouwens het uitzicht vanaf de voorkant van het huis.


En het uitzicht als het wel mooi weer is en de zon onder gaat. Dit is toch magisch!

TIJDENS HET WANDELEN


Zo fijn als die half verlaten wegen. In Nederland vind je bijna geen wegen waar niemand rijd, je komt altijd wel iemand tegen. Hier kun je makkelijk een paar uur rijden en gewoon niemand tegen komen. Heerlijk die rust.


Tijdens het wandelen in mijn broertje zijn achtertuin kwamen we hier terecht. Zo gek eigenlijk dat je daar gewoon uren kunt rondlopen in een achtertuin en geen idee hebt waar je bent gebleven. We waren uiteindelijk ook behoorlijk verdwaald, gelukkig hadden we google maps!


Een verlaten watergemaal. Het was eventjes klimmen, maar dan heb je ook wel wat.


We beklommen een berg waar heel veel mooie planten waren. En uiteindelijk waren we zo hoog, dat we door de wolken liepen. Het leek bijna mistig, maar toch heeft het een ander zicht.


Zoals dit! Prachtig vind ik het.


Of hier met een enorme water stroom dat uiteindelijk weer eindigd in een waterval. Al die bomen zijn ook zo geweldig. Alles ruikt ook zo fris en naar naaldbomen. En alles wat je hoort is het water, de wind en de dieren om je heen. Geen auto’s, vliegtuigen of andere geluiden gemaakt door mensen.


Na een lange autorit eventjes stoppen bij dit prachtige uitzicht.

fotografie-vakantie-in-noorwegen
Normaal bewerk ik mijn foto’s nog wat bij qua kleur, maar bij deze foto’s was dat totaal niet nodig. Ik heb het iets scherper gemaakt, that’s it. Ik houd van Noorwegen, zelfs op de dagen met minder mooi weer.


Een van mijn favoriete bloemen, vergeet mij nietjes!


Alles met bergen maken foto’s mooier naar mijn mening. Vooral als het zonnetje dan ook nog eens schijnt, lekker warm!


Deze lupine bloemen vond je overal langs de weg, prachtig!


Zo mooi als het landschap reflecteerd in het water.


Uitzicht vanaf een klein eilandje met deze prachtige boomwortels.

ARCHITECTUUR


Noorwegen staat ook wel bekend om zijn mooie historische staafkerken. Deze staafkerk is het hoogste van heel Noorwegen. Het rook er ook heerlijk naar hout en teer. Het rook alsof je naast een openhaard zat.


De binnenkant van de kerk. Uiteindelijk was de binnenkant een heel stuk kleiner dan dat de kerk van de buitenkant lijkt. Dit komt doordat er nog gangen zijn aan de zijkanten van de echte kerk.


Dat kun je hier zien. Ik vind dit echt zo mooi om te zien.


De hele bouw van deze kerk is zo mooi om te zien!


Een paar van de opslaghuizen vlakbij de kerk. Hier in Noorwegen gooien ze eigenlijk vrijwel niets weg. Ze bouwen gewoon heel veel “schuren” om al hun spullen en meubelen in op te slaan.

Dit waren dan wat foto’s van mijn vakantie. Ik kan niet wachten om nog zoveel meer te zien van Noorwegen! Ben jij daar al eens geweest?

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply