0 In Fotografie/ Personal

Fotografie: Denemarken

IMG_3991-1
Hoi allemaal!
Ik heb een tijdje niets van mij laten horen, maar dat komt omdat ik samen met mijn ouders op vakantie was in Denemarken! Ik ben al, denk ik, zo’n 7 jaar niet meer met mijn ouders op vakantie geweest. Die jaren ging ik met mijn toenmalige vriend veel naar Schotland. Maar ergens september of oktober vorig jaar zei ik tegen mijn ouders, dat als ik rond deze tijd nog steeds vrijgezel zou zijn, dat ik graag weer eens met hun op vakantie wilde. En ik heb het ook heel gezellig gehad met mijn ouders, als van ouds!

IMG_3777-1

IMG_3789-1

IMG_3792-1

Helaas zat het weer niet echt mee. Sowieso begon de trip al met pech. Zo stonden we in Duitsland opeens een paar keer langs de kant van de snelweg omdat er een lampje in de dashboard begon te branden. We wisten niet precies wat het was, maar we kwamen ook amper de bergen op daar. Maar dat had ook gewoon aan het gewicht van de auto en de vouwwagen kunnen liggen. Maar de ANWB werd gebeld en we werden snel geholpen door de wegenwacht daar. De rest van de weg hebben we in z’n 4 gereden omdat anders de auto weer begon te schokken. Ook hebben we nog zo’n 2 uur in de file gestaan omdat er allerlei wegen rondom Hamburg afgesloten waren, super handig zo in de vakantietijd! Maar uiteindelijk, na 13 uur rijden kwamen we aan in het plaatsje Jelling in Denemarken.

IMG_3799-1

IMG_3804-1

IMG_3810-1

De eerste dag was prachtig, met het opzetten van de tenten. Maar de volgende dag begon het al enorm te stormen. Mega harde wind en veel regen. We hebben dan ook een aantal dagen bijna alleen maar binnen in de tent gezeten. Maar dat mocht de pret niet drukken, gelukkig had ik mijn kleurboek mee, wat series en films, boeken en een hele lijst met muziek. En natuurlijk hadden we ook elkaar wel, maar als je de hele dag in een klapperende tent zit met wind om je oren, dan word je na een tijdje wel gek.

IMG_3834-1

IMG_3858-1

IMG_3864-1

We zijn trouwens in de eerste week gezellig naar Legoland geweest. We zijn al eens eerder, jaren geleden, naar Legoland in Duitsland geweest. Die vonden we al super leuk! Maar nu we er ongeveer een half uur rijden vandaan zaten in Denemarken, moesten we hier natuurlijk ook heen. Het was erg leuk!

IMG_3933-1

IMG_3941-1

IMG_3948-1

En je bent niet echt in Jelling geweest, als je niet de Runenstenen hebt gezien. Denemarken is een van de landen waar veel Vikingen waren, en hier zie je ook veel van terug in het land van nu. Trouwens, als je van musea houd, of je bent gek op vikingen, ga naar het museum over vikingen in Jelling. Dit museum is echt het mooist uitgewerkte museum waar ik ooit ben geweest. Het is heel moden ingericht maar ook op zo’n manier dat je blijft kijken en je blijft geïnteresseerd in elk klein dingetje. Echt de moeite waard! Oh ja, en het is gratis, wat ik ook altijd heel fijn vind in het buitenland.

IMG_3955-1

IMG_3961-1

IMG_3968-1

Ook hebben we een enorme wandeling gedaan, waar we echt grappige dieren zagen en mooie natuurstukken. Maar je ziet binnenkort nog meer foto’s in mijn Photo Diary hier van.

IMG_3877-1

IMG_3911-1

IMG_3926-1

IMG_4023-1

IMG_4031-1

IMG_4040-1

De laatste twee foto’s zijn gemaakt in Kolding, waar ze een heel mooi kasteel hebben en de stad is super gezellig!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply