Foto tijdlijn van mijn leven.

29 maart 2013

all1
Bereid je voor op veel foto’s! Want hier komt een groot verhaal te staan over mijn leven. De fases die ik heb gehad en een korte versie van wat ik allemaal heb meegemaakt! Ik kwam op dit idee door een andere blogger die een paar foto’s van vroeger had gepost. En dit inspireerde mij op een tijdlijn van mijn leven. Dus ik dacht even leuk wat foto’s uit te zoeken hiervoor, maar dit nam zo enorm veel tijd in beslag! Honderden ongesorteerde foto’s en albums bekijken, en dan ook nog de digitale foto’s doorspitten. Ik heb geprobeerd om van elk jaar een aantal foto’s eruit te pikken, soms was dit erg lastig omdat er soms echt heel onduidelijke foto’s waren, of gewoon geen foto’s. Hierdoor heb ik helaas niet elk jaar een foto, en bij het ene jaar één meer dan een ander jaar. Ik heb ook op alle foto’s andere mensen uitgeblurred of geknipt, want het gaat tenslotte om mij in dit bericht.
 

19911
1991Pas geboren!
Deze foto is genomen toen ik volgens mij diezelfde dag geboren was, 15 september! Dikke bos donker haar en nog een lekker chubby gezichtje. Hier heb ik maar één foto, aangezien dit jaar eigenlijk zoveel baby foto’s waren waar ik precies hetzelfde eruit zag, dat is een beetje saai om hier neer te zetten.
 
1992-full1
1992Mijn eerste stapjes!
De eerste foto is van de zomer, hier was ik nog geen jaar oud en kon ik al lopen! Ik heb nooit echt gekropen. Bij mijn eerste poging om te lopen, kon ik wel staan, maar verder niks. Na die eerste poging heb ik eigenlijk meteen gelopen. De tweede foto is van de dag dat mijn vader en moeder gingen trouwen. Op diezelfde dag werd ik ook gedoopt. Een super schattig jurkje!
 
1994-full1
1994Fun!
Ik was vroeger altijd bezig met lezen! Hier was ik zo enorm gek op! Hier heb ik mijn eigen plekje gemaakt in de kast om lekker rustig te kunnen lezen. Ik houd stiekem nog steeds erg ervan om mijn eigen plekjes te creëeren. Vanaf jongs af aan ben ik het liefste alleen! De tweede foto is ergens hier in de buurt gemaakt, maar ik weet niet precies waar. Om eerlijk te zijn kwam ik deze foto pas voor het eerst tegen! Ik heb daar zo’n leuk pret gezichtje!
 
1996-full1
1996Haar
Hier had ik zulk mooi lang haar! Wat wel erg grappig is, is dat het hier heel stijl is. Terwijl ik een aantal jaar later krullen krijg en deze ook behoud. Vind het toch wel apart dat je haar zo erg kan veranderen. Soms wou ik dat ik nog steeds zulk mooi haar had! Dat is tegenwoordig wel totaal anders!
 
1997-full1
1997 De tijd gaat sneller dan ik dacht!
1997, als ik aan dat jaar denk en de foto’s zie, had ik mezelf veel ouder verwacht. Het voelt nog steeds zo dichtbij het jaar 2000! De eerste foto is op mijn verjaardag, hier was ik opgemaakt door een vriendinnetje, grappig om zo te zien! De andere foto is van mijn eerste rit op een paard, en voorlopig daarna ook mijn laatste! Oh, wat vond ik het leuk! Maar het uur daarna wat minder, mijn hele gezicht was zo erg opgezwollen, bleek ik een allergie te hebben voor paarden!
 
2001-full1
2001Basisschool
Dit was een dag op mijn basisschool de Tjaddinxschool. Deze is helaas alweer gesloopt, zonde! In dit jaar bestond de school zoveel jaar en was er een circus! Maar een heel apart circus, want wij mochten meedoen. Op het schoolplein allemaal leuke trucjes doen. Ook schminken hoort hier natuurlijk bij! Ik was druk in de weer met dolfijntjes en andere make up probeersels.
 
20021
2002Laatste jaar basisschool
Hier kijk ik heel boos, maar dat was ik niet, want onze kat Max mocht voor het eerst naar buiten! Wat kon dat beest rennen zeg! En ik erachteraan gerend met het koort in mijn handen, rende hij zo de bosjes in!
 
2003-full1
2003Middelbare school
Waar ik vroeger woonde hadden we altijd één keer in het jaar een optocht. Hier was ik Cleopatra. We hadden dat jaar niets gewonnen, maar ik vind dit wel een hele leuke foto! De andere foto is totaal onbekend voor mij, ik heb geen idee waar dit is! Wel was ik volgens mij net van de basisschool af, aangezien ik dit shirtje in de eindmusical droeg. En de derde foto is van de eerste klas op de middelbare school. Dit was op de kerstdisco. Ik zie wel dat ik hier al wat meer bezig was met m’n uiterlijk en met make-up. Dit was het jaar dat ik voor het eerst mijn haar ging verven! En dat ben ik sinds die tijd ook altijd blijven doen. Dat shirtje is zo leuk! Vind het nog steeds jammer dat ik die ooit weg heb gedaan!
 
2004-full1
2004Wicca meisje
Dit jaar begon ik wat meer naar mezelf te zoeken, hoe ik was en hoe ik eruit moest zien. Ik was erg bezig met spiritualiteit, dromen, wicca, spreuken, tarot kaarten. En mijn neefje werd geboren! Volgens mij was hij vroeger altijd een beetje bang voor mij, maar ik gaf het niet op! Ik weet nog dat toen mijn tante zwanger was, dat ik hoopte op een meisje, dan had ik eindelijk een nichtje! Helaas ben ik toch al die jaren nog steeds het enigste meisje in de familie.
 
2005-full1
2005Big change
Hier ben ik heel erg gegroeit en vooral veranderd! Dit was echt in mijn gothic tijd, ik was onzeker, verdrietig, en alle andere dingen die bij de pubertijd horen! In deze tijd wilde ik écht geen jurkjes of rokjes meer aan! Vreselijk waren die dingen! Zware zwarte make-up, wijde gekke broeken en band shirts was het helemaal! Op de tweede foto was ik aan het basketballen met een bekende basketballer van de NBA, geen idee meer wie dat was, maar ik was helemaal gek op basketballen! Maar heb dit nooit verder gezet omdat ik in het meisjesteam moest, en dat wilde ik niet! Ik vind deze look wel heel grappig om nog terug te zien, en zou mezelf hier nog wel weer eens in willen zien!
 
2006-full1
2006Stoer
De eerste foto is een beetje gek, allemaal rare kleding bij elkaar. Maar dat was toen juist helemaal goed, lekker gek toch? Dit was mijn outfit op Elf Fantasy Fair, hier was ik voor de tweede keer samen met een vriendin. Helemaal leuk vonden we dat toen, en wat voelde we ons op onze plek daar! Niemand die ons raar aankeek en ons belachelijk maakte. De andere foto is meer om te laten zien hoe lang mijn haar op zijn langst is geweest. Ik zou dit graag weer terugwillen! Alleen dan net even anders, wat netter en verzorgder.
 
2007-full1
2007Kleurtjes!
Jurkjes waren weer helemaal oké, maar wel als ze er gothic genoeg uitzagen! In die tijd spaarde ik ook rozenkranzen. Deze vind ik nog steeds wel erg mooi, maar zou ze niet meer dragen. De tweede foto is alweer totaal anders! Er komt wat meer kleur naar boven! Ik voelde me rond die tijd al wat beter en vrolijker, sprak veel af met mijn beste vriendin en knutselden altijd heel veel! Dit rokje met stippen heb ik dan ook zelf gemaakt en was een van de eerste rokjes die ik zelf heb gemaakt.
 
2008-full1
2008Nog meer kleur!
Zwart had ik vrijwel gedag gezegt, kom maar op regenboog! Het liefste wilde ik alles zo fel mogelijk gekleurd! Zelfs mijn haar moest eraan geloven. Roze met mate, maar het liefste mijn hele haar! Ik leek wel een regenboog die tijd! Toch vind ik dit een van de leukere fases, beter dan het zwarte! De laatste foto is gemaakt met mijn zelfgemaakte kattenkostuum. Deze hadden mijn vriendin en ik helemaal zelf gemaakt voor Elf Fantasy Fair. Ik heb deze outfit nog jaren lang bewaard, maar uiteindelijk weggedaan, zonde, maar ik kan helaas niet alles bewaren!
 
2009-full1
2009Nog meer kleur?
Deze fase met kleur is erg lang gebleven! En dit vind ik niet eens zo erg! Wel heb ik zó enorm vaak mijn haar veranderd! Ik heb ondertussen al kort, lang en halflang haar gehad. Stijl en krullen of gemixt met elkaar. De kleuren zwart, bruin, blond, rood, roze, paars. Het kon niet gek genoeg! Het is altijd leuk om al mijn foto’s door te spitten en te zien wat voor verschillende hair-do’s ik allemaal heb gehad. Het is dat het er te veel zijn om te laten zien, anders had ik het gedaan!
 
2010-full1
2010Lolita
Jurkjes en rokjes, ik wilde niets liever meer! Sinds een tijdje had ik hier al geen broek meer gedragen, behalve voor werk zo af en toe. Maar wat had ik daar een hekel aan! Dit droeg ik ook niet meer omdat broeken zo veel op mijn buik drukken, en ik hier altijd last van mijn darmen kreeg. De soepele leggings en stretch rokjes waren ideaal! In dit jaar was ik in de tweede klas van het Mediacollege. Het liefst moest mijn kleding zo schattig mogelijk, en mijn haar zo netjes mogelijk, geen gekke kleuren meer. Toch ben ik later wel weer naar rood overgestapt, ik kon het niet laten!
 
2011-full1
2011Mezelf vinden
Ik was mezelf weer even kwijt! Weer lang gezocht naar een stijl waar ik me goed bij voelde. Ik ging weer af en toe terug naar kleur, naar nettere kleding, andere haarkleuren en kapsels, andere make-up stijlen. Zo veel afwisseling in dit jaar, toch ook wel weer leuk, altijd weer wat anders aan, inplaats van dat je je aan één bepaalde stijl houd!
 
2012-full1
2012Gevonden!
Ja, hier heb ik wat meer mijn eigen stijl kunnen vinden. Schattig, een beetje apart, maar wel netjes. Toch weer redelijk wat zwart, maar dan op een andere manier. Hier voelde ik me pas echt goed bij! Ik ben nooit iemand geweest die met de mode mee ging, die graag wilde hebben wat er in de veel verkopende winkels lag. Ik ben altijd iemand geweest die op zoek was naar iets aparts, waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en mijn gevoelens.
 
20131
2013 – Nu!
En dit ben ik nu. Toch soms even op zoek naar wat anders, om mezelf nog beter te voelen. Want soms voel ik me nog steeds onzeker over wat ik draag, hoe ik me gedraag, hoe ik me voel. Soms voel ik me te jong en onvolwassen, nog steeds dat onschuldige jonge meisje dat niets durfde te zeggen omdat ze zo verlegen is. Maar ik ben gegroeid, dat heb ik wel gemerkt, ik ben zeker wel volwassener geworden, maar op mijn eigen manier. Nog steeds een beetje dat kinderlijke, maar wel verantwoordelijker. Ik ben ondertussen geen student meer, maar iemand met een full-time baan waar ik vaak nog steeds aan moet wennen. Ik ben iemand die altijd op zichzelf is, iemand met weinig vrienden, maar wel gelukkig op de manier zoals het nu is.

Ik ben nog steeds iemand die enorm creatief is en dat in allerlei vormen wilt uitten. Schilderen, naaien, schrijven, fotograferen, koken. Ik vraag me af wat de toekomst mij gaat brengen, hoe ik over 10 jaar ben, wat ik dan allemaal doe, en of er veel is veranderd, en ben IK veranderd.

Want de tijd gaat snel, het jaar 2000 lijkt wel een jaar geleden, maar we zijn toch echt al 13 jaar verder. Ik ben niet iemand die grootse plannen voor de toekomst maakt, een grote tijdlijn wat ik wanneer wil doen. Ik kijk naar wat ik wil en wanneer dat gebeurd, dat weet ik niet. Mijn dromen komen uit wanneer de tijd daar klaar voor is.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sarah 29 maart 2013 at 07:28

  Wat een leuke foto´s, Monique!
  Ik vind het vooral grappig om de foto´s te zien uit je gothic fase, omdat ik die ook heb gehad :P Ook grappig om te zien dat je in het jaar 2007 zo snel bent omgeschakeld van kledingstijl.
  Ik herken trouwens wel wat dingetjes die je omschrijft ;)

 • Reply linsey 8 april 2013 at 22:05

  Super leuke blog monique! En echt een leuk spontaan verhaal heb je gemaakt ! Ik ga hier vaker kijken… Kusss

  • Reply Monique Vring 8 april 2013 at 22:12

   Bedankt! Ben blij dat je t leuk vind om te lezen! :D

 • Reply Kiyoshi 7 mei 2013 at 22:15

  In ieder geval goed om te weten dat het goed met je gaat, en je jezelf hebt gevonden.
  Ik sta zelf tegenwoordig ook veel positiever in het leven :)
  Misschien maak ik ook zelf nog een keer een blog.

 • Leave a Reply