2 In DIY/ Lifestyle

DIY | Witte sneakers weer wit maken

diy-witte-sneakers-weer-wit-maken
Het word weer mooi weer, dus weer tijd om de witte gympies uit de kast te halen! Ik heb deze super leuke witte Vans met gekleurde details. Vorig jaar gekocht maar wit word helaas zo snel vies! En de hele winter hebben ze in de kast gelegen onder al mijn vieze winterschoenen. Dus tijd om ze weer mooi wit te krijgen! Je kunt ze natuurlijk in de wasmachine gooien, maar je krijgt er eigenlijk vaak lang niet alle vlekken uit. Maar hier heb ik een super simpele truc voor!

BENODIGDHEDEN

+ Oude tandenborstel
+ Witte tandpasta
+ Wasmachine (optioneel)

 
Zorg ervoor dat je geen gekleurde tandpasta gebruikt, want ondanks dat deze je tanden wel schoonmaakt, is het voor witte schoenen niet zo handig! Het enigste wat je nu hoeft te doen is lekker schrobben! Het helpt ook wel als je de tandenborstel zo af en toe even nat maakt onder de kraan en hier verder mee gaat scrobben! Het textiel van de schoen is ook iets lastiger schoon te krijgen dan de zool.


Op deze foto heb ik de rechterschoen helemaal schoon gescrobt! Natuurlijk krijg je niet echt alles helemaal mooi en schoon. Hij zal nooit meer worden zoals je de schoenen kocht, maar het zal zeker wel een enorm verschil zijn!

Laat na het scrobben de schoenen lekker in het zonnetje drogen! Ben je nou nog niet helemaal tevreden over hoe wit het is, dan kun je ze natuurlijk evengoed nog even in de wasmachine doen. Zorg er dan voor dat je waspoeder gebruikt speciaal voor witte was, zet de temperatuur op 30 graden (of lager) en zet hem op een kort programma! De veters kun je in een washandje of een BH zakje doen zodat je deze nog terug kunt vinden na het wassen. De schoenen kun je los in de wasmachine doen of in een oude kussensloop. Na het wassen in de wasmachine zal de zool enorm veel vocht bevatten, laat deze schoenen dan minimaal een dag drogen in de volle zon! Of een paar dagen op een andere plek.


Ik heb mijn schoenen nog even in de wasmachine gedaan en een dagje laten drogen in de zon! En ze zijn echt een stuk mooier dan voorheen! Ik denk dat ik hier zo’n 10 minuten mee bezig ben geweest, dus echt tijdrovend is het echt niet! En het drogen kun je lekker aan de zon overlaten.

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  8 mei 2013 at 05:51

  Handig!

 • Reply
  Angela
  12 mei 2013 at 17:53

  Komt goed uit, ik heb net witte Allstars gekocht!

 • Leave a Reply