3 In DIY/ Lifestyle

DIY | Glitter magneten

IMG_8215-1
Aangezien ik laatst een magneetbord zelf had gemaakt, leek het mij ook leuk om zelf de magneten hiervoor de maken. Eerst wilde ik ze misschien kant en klaar in de winkel kopen. Maar ik vond dit idee eigenlijk te leuk om er niets mee te doen! Dus hier een kleine tutorial hoe je glitter magneten maakt.


 

BENODIGDHEDEN

+ Transparante decoratie stenen met een platte onderkant en bolle bovenkant
+ Verschillende kleuren glitter
+ Transparante lijm
+ Magneten
+ Een oude kwast
+ Een bordje
+ Papier

 

STAP 1

Zoek de glitters uit die je leuk vind om te gebruiken. Dit kan 1 kleur zijn maar ook allemaal verschillende kleuren. Ik heb voor het laatste gekozen.

STAP 2

Smeer de platte onderkant van de steen in met lijm en gooi hier wat glitter overheen. Druk de glitter voorzichtig aan met een kwast of je vinger, net wat je handiger vind.

STAP 3

Doe dit ook met de rest van de stenen en laat deze ondersteboven drogen. Het ligt aan de lijm hoe lang, maar laat deze zeker niet te kort drogen! Ik heb ze 15 minuten laten drogen.

STAP 4

Laat na de droogtijd de glitter er vanaf vallen en keer ze om. Vind je ze glitterig genoeg? Ik vond ze nog niet mooi genoeg.

STAP 5

Smeer de glitterlaag weer voorzichtig in met wat lijm. Gebruik trouwens niet te veel lijm, maar ook niet te weinig. Als je te veel gebruikt duurt het drogen ook langer! Gooi hier weer wat glitters overheen en druk dit nu goed aan. Laat dit weer goed drogen!

STAP 6

Als je dit hebt laten drogen, gooi je weer het overtollige glitter ervan af. Ik vond uiteindelijk dat de glitter gesealed moest worden zodat dit er niet zo snel af zou vallen. Dus heb ik over deze glitterlaag weer wat lijm gesmeerd en heb ik alle stenen op een stuk papier geplakt. Druk dit heel goed aan en laat dit weer goed drogen.

STAP 7

Na het drogen knip je ze uit op deze manier. Snijd het overtollige papier weg met een stanley mesje of knip het voorzichtig weg met een schaar.

STAP 8

Dit is wat je dan overhoud. En het hoeft echt niet netjes! Je ziet hier toch straks niets meer van!

STAP 9

Plak als laatste de magneetjes op de onderkant. En laat dit extra lang drogen. Je wilt natuurlijk niet dat de steen of glitter eraf vallen! Ik heb mijn magneten redelijk ver uit elkaar laten drogen omdat ik neodym magneten heb gebruikt. Dit zijn enorm sterke magneten. Als ik ze al op zon 5 cm van elkaar af leg, dan glijden ze al naar elkaar. En ze zijn alleen met veel kracht van elkaar af te krijgen!

STAP 10

Weet je zeker dat je ze goed hebt laten drogen en dat de magneten goed vast zitten? Dan kun je ze gebruiken! Vooral in het licht zijn ze erg mooi. En ze geven een 3D effect door de bolling van de steen. Erg mooi!

KOSTEN

+ Decoratiestenen van de Xenos – €2,99
+ Bison Transparante lijm – €5,00
+ Glitters – €8,95
+ Magneten – €4,50

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Damiën
  20 mei 2013 at 10:24

  Heel leuk gedaan, en ook helemaal niet moeilijk!

 • Reply
  Jet
  15 november 2014 at 09:47

  Waar heb je deze magneten gekocht? Of weet je misschien iets minder sterke magneten en waar je die kunt kopen? Alvast bedankt

  • Reply
   Monique
   15 november 2014 at 13:39

   Onderaan staat een link waar ik de materialen heb gekocht. Maar ik denk dat je in elke hobbywinkel wel magneten kunt vinden.

  Leave a Reply