0 In DIY/ Lifestyle

DIY: Gezellige waxinelichthouders

IMG_4876-1
Het is alweer herfst. De tijd dat de kaarsjes weer aan gaan en iedereen lekker onder een deken op de bank kruipt. Tijd voor gezelligheid! Knutselen is een van de dingen die ik heel graag doe, al mijn hele leven. Soms meer dan anders. Vooral als het wat minder mooi is buiten. Deze gezellige waxinelichthouders kun je perfect maken op zo’n stormachtige dag. Misschien samen met je moeder, je zus of wat vriendinnnen. Misschien zelfs je vriend, you’ll never know! En wanneer je klaar bent, kun je ze gelijk gebruiken, perfect!

IMG_4832-1
 
IMG_4829-1
Wat heb je nodig:

  • Oude glazen of jampotjes
  • Zwarte en witte acrylverf
  • Een grote en een heel klein kwastje
  • Blauwe plastic tape (een die je makkelijk zonder lijmresten kunt verwijderen)
  • Stanleymes
  • Decoratie (lintjes, plakroosjes, zand, glitter)

IMG_4835-1
Bedenkt eerst wat je graag met het glas wilt doen. Welke delen wil je verven, en welke delen wil je doorzichtig laten. Ik heb hier gekozen voor een leuk hartje. Deze heb ik met een zwarte stift voor het gemak even uitgetekend op het plakband.
 
IMG_4836-1
Snijd nu heel voorzichtig het ontwerp uit met het stanleymes en verwijder de stukken plakband die je niet nodig hebt. Ik kies er hiervoor om het hele glas te verven en alleen het hart doorzichtig te laten.
 
IMG_4837-1
Uiteindelijk heb ik toch nog wat anders erbij geplakt. Dit leek mij wel heel schattig zo! Niet alles is even recht en netjes, maar dit hoeft ook echt niet! Het is juist wel leuk dat je kunt zien dat je dit zelf hebt gemaakt.
 
IMG_4839-1
Verf nu voorzichtig het glas met de grote kwast. Zorg ervoor dat je alles in rechte lijnen verft, dit ziet er mooier uit. Maar dit kun je natuurlijk ook op eigen gevoel doen. Misschien vind je het wel leuk om allemaal rare vormpjes te verven. Laat dit nu even drogen. Acrylverf is vrij snel droog. Maximaal 10 minuutjes, als je het niet te dik hebt geverfd.
 
IMG_4840-1
Verf ondertussen ook de rest van de glazen. Laat ze allemaal even drogen en doe er daarna nog een laagje verf overheen. Twee laagjes zal voldoende zijn. Wil je nu iets met glitter bestrooien? Dan zorg je er natuurlijk voor dat je dit doet voordat je het laat drogen. Het is slim om de glitter en de verf echt alleen aan de buitenkant te doen. Je hebt kans op brand als je dit aan de binnenkant doet.
 
IMG_4848-1
Als de verf helemaal droog is, kun je de plakband er voorzichtig afhalen. Maak met de witte verf en de kleine kwast een paar leuke “stitches” rond om de randjes van de zwarte verf. En versier hem met lint, kant of andere dingen.
 
IMG_4876-1
Steek nu de waxinelichtjes aan en ga lekker genieten met een kop thee. Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply