0 In DIY/ Lifestyle

DIY: Dromenvanger

IMG_9476-1
Vroeger toen ik nog kleiner was heb ik eens een dromenvanger gemaakt samen met mijn moeder, in de toenmalige kleuren van mijn kamer. Maar we wonen ondertussen al een aantal jaar ergens anders, en mijn kamer heeft totaal andere kleuren. Toch blijf ik dromenvangers wel altijd erg leuk vinden. Ze hebben altijd iets mysterieus in mijn ogen. Daarom werd het tijd om iets nieuws te maken!

IMG_9433-1
Wat heb je nodig:

  • Een ring in een grote die jij mooi vind.
  • Suede strookjes (goedkoop te krijgen bij de Xenos)
  • Veertjes
  • Bol stevige wol
  • Naald en draad
  • Secondelijm
  • Eventueel een dikke naald waar wol doorheen past.

IMG_9436-1
Knip een stukje draad af in dezelfde kleur als de suedestrookjes, en prik deze door het uiteinde van een strookje.

IMG_9437-1
Prik hem daarna strak vast door de andere kant van het strookje terwijl je deze om de ring heen wikkelt. Knoop het draad goed vast in een knoopje. Hierdoor zorg je ervoor dat het suede strookje goed vast zit aan de ring.

IMG_9440-1
Wikkel daarna de strook stevig om de ring heen. Zorg ervoor dat je niets meer van de ring ziet.

IMG_9443-1
Zo ziet bij mij het einde eruit. Ik heb bij de laatste keer dat ik het strookje erom heen wikkelde, hem losser gedaan, zodat ik het uiteinde erdoorheen kon halen. Zo maakte ik een makkelijke knoop.

IMG_9447-1
Lijm dit goed vast met secondelijm. Laat het even drogen en knip daarna het overige suede eraf.

IMG_9449-1
Over het lelijke gedeelte knoop ik een nieuw stuk suede. Hier kun je straks de dromenvanger aan ophangen.

IMG_9450-1
Knip een lang stuk wol af. Ik heb ongeveer anderhalve meter afgeknipt. Knoop deze goed vast aan de bovenkant van de ring en werk dan de wol rondom de ring. Zorg er wel voor dat de afstand ertussen even groot is, en wanneer je hem er om heen doet, er ongeveer een vinger tussen de wol en de ring past. Doe je dit niet, dan krijg je niet het beste effect.
Werk zo verder tot je aan het einde van de ring komt, vanaf daar ga je precies hetzelfde door in de rondjes van wol. Het klinkt allemaal heel lastig, maar het is allemaal heel makkelijk! Knoop aan het uiteinde alles weer goed vast.

IMG_9451-1
Uiteindelijk krijg je dit! Zoals je ziet heb ik ergens in het begin een foutje gemaakt, en dat zie je in de rest van de dromenvanger terug komen. Zelf vind ik dit niet zo erg omdat ik wel van die look houd dat hij niet helemaal perfect is.

IMG_9452-1
Hier nog even duidelijk.

IMG_9453-1
Pak nu drie (of meer) suede strookjes. 2 korte en 1 langere.

IMG_9455-1
Maak die op dezelfde manier vast als de suedestrook die je om de ring heen had genaaid. Zorg er wel voor dat je de “niet mooie kant” aan de achterkant doet. De lange suede strook voor in het midden, en de kortere aan de zijkanten.

IMG_9466-1
Ik vond zelf dit wel een mooie afstand.

IMG_9467-1
Pak nu een paar veertjes en draai hier met een draadje omheen, zorg er ook voor dat je ergens een knoopje maakt, zodat de veertjes uiteindelijk niet los schieten.

IMG_9469-1
En doe precies hetzelfde alleen dan daarna met het uiteinde van de suede strook. Maak ook hier een goede knoop met de veertjes en het suede.

IMG_9476-1
En hang hem daarna op!

Heb jij wel eens een dromenvanger gehad?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply