0 In Personal/ Persoonlijk

Current addiction: Lezen

fault
De laatste tijd kan ik niet stoppen met lezen. En dat, terwijl ik een paar jaar geleden geen boek meer aanraakte. Maar laatst was ik wel erg benieuwd naar het boek The Fault In Our Stars. Ik besloot hem te downloaden, en sinds dien ben ik weer helemaal verslaafd.

Vroeger, toen ik nog super klein was, had ik een boekenkast in mijn slaapkamer staan, tegenover mijn bed. Dus als ik in bed lag, dan kon ik naar mijn vele boeken kijken. Ik had dan ook vaak dat ik gewoon vrij weinig sliep. Ik ging elke avond weer met mijn zaklampje onder mijn dekens de vele boeken lezen, en sliep pas om 12 uur. Want ja, als je nog zo klein bent, dan is 12 uur echt super laat! Soms, als mijn moeder ging slapen, ging ze ook bij mij in de kamer kijken. En ik probeerde zo snel mogelijk te doen alsof ik sliep. Soms werkte het, soms helaas niet. Maar ik wilde zo graag lezen! We zijn ook vaak genoeg te laat op school gekomen, en ik denk ook door onderandere dit soort avonden, haha!

reading

Toen ik naar de middelbare school ging, las ik bijna niet meer. Ik was veel meer bezig met het maken van plaatjes op de computer, of met muziek. Ook tijdschriften kocht ik toen veel, al was dat meer voor de posters dan dat ik ze echt las. Ergens in de derde klas kreeg ik een boekenbon voor mijn verjaardag van mijn opa en oma. Eerst wist ik niet wat ik ermee wilde doen, want ik las toch nooit meer. Maar na een maand ging ik toch naar de boekenwinkel om even te kijken. Ik kocht toen mijn eerste echte boek, Schijnbewegingen. Toen ik daarin begon te lezen vroeg ik mij eigenlijk af waarom ik nooit meer las. Het was zo fijn om even uit de realiteit te stappen en even in een andere wereld te leven, een ander tijdperk.

Kort daarna kocht ik het boek Hart van Inkt. Ook daar kon ik niet mee stoppen. Een prachtig verhaal met zoveel fantasie. Ik zag alles voor me! Nu ik het trouwens daar zo over heb, ik denk dat ik die binnenkort ook maar weer moet lezen. Het is een van mijn favoriete verhalen. Na dat boek kocht ik ook de andere twee delen, Web van Inkt en Nacht van Inkt. Het zijn allemaal vrij dikke boeken die ik lees. Die vind ik ook eigenlijk het fijnste om te lezen, omdat je zo lang in die wereld kunt blijven leven. Want vooral als een boek zó goed is dat je niet kunt stoppen, en het boek is misschien maar 300 pagina’s, dan heb je dat zo binnen een dag uit. Hartstikke zonde natuurlijk!

large

Eigenlijk ben ik na die boeken niet meer gaan lezen. Geen idee meer waarom, maar misschien omdat ik het druk kreeg met school en vrienden. Gek dat ik nooit echt verder ben gaan lezen. Vroeger wilde ik altijd schrijfster worden van kinderboeken met heel veel fantasie. Ik was soms dagen achter elkaar bezig met het schrijven van de vele hoofdstukken. Maar nooit heb ik het afgeschreven. Nu vind ik veel voldoening in het schrijven op mijn blog, maar toch heb ik soms een stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik weer eens écht moet schrijven, verhalen moet schrijven. Want als ik eenmaal begin, dan kan ik soms niet meer stoppen. Misschien iets leuks voor later, als ik meer tijd heb?

Ach goed, ik kreeg voor mijn verjaardag vorig jaar het tweede deel van The Hunger Games van mijn vriend. Ik vond het eerste deel van de film zó leuk, dat hij alvast het tweede boek af voor mijn verjaardag. Zo hoefde ik even niet langer te wachten op het verhaal van de tweede film. Ik kon ook bij dat boek niet meer stoppen! Maar toen ik hem uit had, las ik niet meer verder.

large

Tot ongeveer anderhalve maand geleden. Ik begon dus met The Fault In Our Stars, die sprak mij zo erg aan, dat ik ook wel erg benieuwd was naar andere boeken. Zo heb ik ook de hele Divergent serie binnen een paar weken uitgelezen. Divergent vond ik in het begin even wennen. Maar na een paar hoofdstukken was ik helemaal verslaafd. In de pauzes van mijn werk las ik aan een stuk door. Dit boek had ik dan ook wel binnen een paar dagen uit. Insurgent had ik ook binnen een paar dagen uit. Soms kwam ik uit mijn werk, at ik wat, en daarna ging ik richting mijn bed om daar verder te lezen. En ook bij Allegiant kon ik niet stoppen. Al vond ik die wat minder goed dan de rest van de serie. Maar de schrijfster heeft wel grote risico’s genomen bij dat boek. Ik kan ze alleen maar aanraden!

thief

Op dit moment ben ik bezig met The Book Thief. Na het eerste hoofdstuk wilde ik eigenlijk al stoppen met lezen. De hele schrijfstijl en opbouw van de hoofdstukken vond ik niet fijn lezen. Maar ik ben toch doorgegaan. Het word wel een stuk beter!

Ik lees trouwens tegenwoordig alles in het engels als dat mogelijk is. Op de een of andere manier vind ik daar toch meer gevoel in zitten. In de vertaalde versie’s vind ik het verhaal vaak wat oppervlakkig? Het klinkt misschien gek, maar ik houd gewoon niet zo van bepaalde nederlandse woorden. Zo ook bij het boek The Fault In Our Stars, die vertaald wordt naar De Weeffout In Onze Sterren. Ik vind het gewoon niet fijn klinken. Alsof het ergens niet klopt. Maar misschien ligt dat gewoon aan mij.

Ondertussen heb ik al vele andere boeken gedownload om te lezen. Zo heb ik alvast de trilogie van The Maze Runner gedownload. Hier komt binnenkort ook de eerste film van uit, ik ben daar super benieuwd naar! Ook heb ik vele andere boeken van John Green gedownload. Dus voorlopig kan ik weer even vooruit.

Lezen jullie veel? En lezen jullie dan in het engels of nederlands?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply