1 In Personal/ Persoonlijk

Concerten waar ik ben geweest

38
In de 23 jaar dat ik nu leef, ben ik al naar best veel concerten geweest, al zeg ik het zelf! Vaak bewaar ik ook de kaartjes van die concerten, leuk voor in mijn plakboek! Vroeger ging ik vooral veel samen met een vriendin van mij. Ze nam me overal mee naar toe, ook al kende ik de band niet. Zo heb ik veel bands leren kennen, maar ook veel mensen. Maar het belangrijkste, ik heb heel veel mooie herrinneringen hier aan over gehouden. Tegenwoordig ga ik minder snel naar concerten. Ik ga alleen heen als ik het écht heel leuke muziek vind en als er iemand mee gaat. Hier onder laat ik zien waar ik allemaal heen ben geweest!

IMG_1614-1

IMG_1620-1
Mijn allereerste concert was toen ik in de eerste klas van de middelbare school zat. Ik ging toen met een vriendin en haar moeder heen. Dit was van Avril Lavigne! Het voorprogramma was Bowling For Soup. Die kende ik nog niet, maar werd hier later helemaal gek op. Ik weet nog dat ik het helemaal te gek vond om zoiets mee te maken. Na het concert kocht ik heel trots een mooie poster van Avril, die ik trouwens nog steeds heb. Jaren later ben ik met een andere vriendin nog heen gegaan. Toen hebben we de handtekening van de drummer (Rodney Howard) nog kunnen bemachtigen. Ook waren we nog met hem op de foto geweest, maar helaas zijn we het fotorolletje kwijtgeraakt…

IMG_1615-1
Ik ben opgegroeid met Morrissey, aangezien mijn vader hier al jaren lang gek op is. Toen hij eindelijk in nederland optrad, moesten we natuurlijk heen! Echt zo’n vader-dochter uitje. Ik was trouwens wel een van de jongste in het publiek, haha. Het was wel zeker voor herhaling vatbaar!

IMG_1616-1
Op de middelbare school zat ik echt in mijn alternatieve fase. Ik was enorm geobsedeerd door Nirvana en verzamelde alles. Maar ja, naar optredens gaan ging natuurlijk niet meer. Dus ik ben eens een keer bij een coverband van Nirvana geweest bij mij in de buurt. Was ook erg tof!

IMG_1618-1

IMG_1621-1

IMG_1622-1

10
The Blackout was zo’n band wat ik nog niet kende, en gewoon maar meeging met mijn beste vriendin en een hele groep daarom heen. Na dat eerste concert was ik zo gek van de band, dat ik maandenlang niets anders luisterde. Ik ben daarna nog een keer naar hun optreden geweest en ben toen ook op de foto geweest met de zanger en heb van vele bandmembers toen hun handtekeningen gekregen. (De foto hierboven, heel charmant, haha!)

IMG_1619-1
Mijn tante werkt bij theater De Vest in Alkmaar en ik kan soms kaartjes via haar krijgen. Ik ben toen met mijn neven naar een theater tour van Di-rect geweest. Dit was allemaal acoustisch. Ik was niet echt super fan van hun, maar het was wel erg leuk en mooi om te horen!

IMG_1623-1
Dit was meer in mijn hardrock(?)-achtige tijd. Met mijn toenmalige ex-vriend ging ik naar Bring Me The Horizon en A Day To Remember. Ik ging meer voor de laatste band, dat was meer mijn ding. Maar het was wel echt heel cool, ik had nog nooit eerder een echt super heftig concert mee gemaakt.

IMG_1624-1
Samen met volgens mij, mijn broertje en wat vrienden ging ik naar Enter Shikari. Ik weet nog dat ik uiteindelijk even weg ging van de groep om helemaal los te gaan, haha. Volgens mij keek iedereen mij super raar aan, maar ach, ik had de tijd van mijn leven!

IMG_1626-1
Op de middelbare school was ik ook helemaal gek van al deze band hierboven op de ticket. Ik ging toen ook gek toen ik zag dat ze alledrie samen een concert gaven.

IMG_1628-1
Hier nog een grappig verhaal. In de buurt van mijn huis zat eerst een concertzaal. Mijn vriendin wilde toen heel graag naar de braziliaanse band Envydust, dus ik ging natuurlijk mee. De zaal was zo klein, dat je na afloop ook met de bands kon praten. Uiteindelijk zijn wij na het optreden met de band nog de stad in gegaan om gezellig wat te drinken. Ook leerden ze van ons fietsen, wat voor de leukste momenten zorgden! Ook zijn we later nog een dagje met hun naar Amsterdam gegaan om hun een tour te geven. Dit was echt onwijs gezellig!
Een week later gaven ze nog een optreden, maar ik kon niet heengaan, dus was mijn vriendin zelf gegaan. De basist van de band was zo gek van mij, dat hij een pakketje voor mij had gemaakt. Onwijs veel stickets, plectrums, bierviltjes en ik kreeg ook alle cd’s! Super lief! We hebben uiteindelijk nog een paar keer geskyped maar na een half jaar spraken we elkaar eigenlijk niet meer. De tekening op het bierviltje had hij zelf gemaakt toen we uit gingen. Het blijft wel altijd een super leuke herrinnering zo met die vriendin en de band!

IMG_1625-1

IMG_1629-1

IMG_1634-1
En mijn favoriete artiest, Owl City! Hier ben ik al 3 keer heen geweest, en kan niet wachten tot hij weer eens in Nederland optreed! Hij heeft altijd geweldige shows met decor, licht en ook hijzelf. Ik kan nooit genoeg krijgen van Owl City!

IMG_1632-1
En volgens mij was dit mijn tot nu toe laatste optreden, van The Wonder Years. Het was niet mijn favoriete band, ik ging meer voor het voorprogramma, A Loss For Words. Maar was ook zeker leuk om deze bands eens gezien te hebben!

Ik heb nog heel veel meer optredens meegemaakt, met vele voorprogramma’s. Maar helaas heb ik niet van alles meer de tickets bewaard. Hier dus nog maar een lijstje met alle bands die ik tot nu toe gezien heb! Mijn favorieten zijn vet gedrukt.

A Day To Remember
A Loss For Words
A Skylit Drive
Alesana
Angels And Airwaves
Attack! Attack! [UK] 2x
August Burns Red
Avril Lavigne 2x
Bowling For Soup
Bring Me The Horizon
Bury Tomorrow
Chef’Special
Di-rect
Enter Shikari
I Dream In Color
Jonas Brothers
Lights
Marco Borsato
Morrissey
My American Heart
Neon Trees
Osdorp Posse
Owl City 3x
Pete Philly
Riverboat Gamblers
Sum41
State Champs
The Blackout 2x
The Black Pacific
The Sheer
The Wonder Years
Twin Atlantic 2x
Unicorn Kid
Van Velzen
Veara
Voicst
Zebrahead

Voor nu heb ik alleen nog Taylor Swift in de planning staan volgend jaar in de Ziggo Dome. Ik kan echt niet wachten tot ik eindelijk heen kan! Ben super benieuwd hoe alles zal zijn en of ik wel een goede plek heb, haha. Heel tof!

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Priscilla
    16 december 2014 at 23:22

    Leuk om te lezen! Ik weet nog goed dat ik voor het eerst naar een concert ging. Dat was Pink in de HMH. Mij kun je trouwens beter vragen wat ik nog niet gezien heb… je kunt ’t zo gek niet verzinnen of ik heb het zien optreden. Mijn hoogtepunt? Dat was toch wel Rage Against The Machine. Wat ik ooit nog heel graag wil zien? The Prodigy… maar dat gaat vast nog gebeuren.

  • Leave a Reply