0 In Recepten

Aparte combinaties met eten

IMG_8473-1
Een aantal jaar geleden aten wij thuis patat, maar we hadden geen mayonaise meer. Stom! Ik hou persoonlijk niet zo van ketchup of curry, dus ik vroeg mij af waar ik dan mijn patat bij kon eten. Want alleen kale patat vond ik niks. Ik keek wat in de keukenkastjes en vond een pot met stroop. Dat wilde ik wel eens proberen! Sindsdien eet ik wel vaker patat met stroop. Want het is echt heel erg lekker!

Ik ben zelf nog niemand tegen gekomen die ook patat met stroop eet, en als ik vertel dat ik dit soms zo eet, dan kijken mensen mij raar aan. Maar hoe gek het ook klinkt, het is echt heel lekker! Het liefst eet ik de patat nog met zout en dan met stroop. Zout en zoet gaan goed samen. Zo geeft zout ook een heerlijke smaak aan chocolade. Probeer het maar eens!
 
IMG_8642-1
Vroeger at ik dit wel eens. Een broodje met pindakaas en uitgebakken spek. Laatst dacht ik hier weer aan, en ik moest meteen aan vroeger denken. Toen deden we de spek altijd op een keukenpapiertje in de magnetron. Maar deze keer had ik hem gewoon even opgebakken in de pan. Het liefst neem ik en pindakaas met stukjes noot. Extra lekker!
 
IMG_8648-1
Kapucijners zijn een van mijn minst favoriete dingen. Ik vind de smaak echt vreselijk. Net als bruine bonen, dat vind ik ook niet lekker. Een muffige smaak heeft het altijd naar mijn mening. Maar ja, ik eet vaak gewoon wat mijn moeder klaar maakt. Ze kan natuurlijk niet met iedereen rekening houden met wat diegene lekker vind. Dus vond ik het een idee om dit wat beter te maken. Suiker! Heel slecht natuurlijk, want suiker krijg je de hele dag al door via allemaal verschillende soorten producten. Maar ach, soms een beetje extra suiker over bijvoorbeeld de kapucijners moet soms wel kunnen.
 
Nog meer gekke combinaties:
– Chips op brood. Vooral Salt and Vinegar chips vinden veel mensen lekker.
– Vanille ijs met peper.
– Gebraden vlees met pure chocoladesaus.
– Pannekoeken met pindakaas.
 
Verder weet ik eigenlijk niet of ik verder nog aparte combinaties eet. Maar ik ben wel van mening dat je altijd moet blijven experimenteren met gerechten, zo kom je op heel veel nieuwe leuke en lekkere dingen!
 
Hebben jullie aparte combinaties met eten?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply