0 In Drankjes/ Recepten/ Vegan/ Vegetarisch

Amandel dadel smoothie

recept-amandel-dadel-smoothie

Amandel dadel smoothie, het klonk heel intressant toen ik het recept las! Maar wat amandelboter nou was, ik had er wel eens van gehoord, maar wist nou nooit precies wat het was. In de supermarkt zul je dit ook niet zo snel vinden, en het is verder ook vrij prijzig overal áls je het vind. Maar ik liep een avond tijdens het shoppen voor het eerst De Tuinen binnen (Shame on me, dat ik er nog nooit was geweest). En liet ik daar nou net amandelboter vinden, voor ongeveer 3,50 euro! Opzich is dit nog vrij duur, aangezien het een best klein potje is, maar ik wilde dit zo graag uitproberen, dat had ik er wel voor over.

De dadels heb ik bij een groente/fruit winkel gehaald, en betaalde voor 4 grote dadels 3,50 euro! Echt heel duur, dit ga ik voortaan dus ook gewoon weer in de supermarkt halen, zijn ze wel kleiner, maar je hebt er veel meer voor een kleiner prijsje!

Toch is dit een smoothie die ik niet vaker zal maken, je moet van noten houden, en het moet maar net je smaak zijn. Maar ik vond dit net als of je pindakaas zat de drinken, niet lekker. Toch wil ik hem met jullie delen, want misschien vind een van jullie het wel lekker!

Amandel dadel smoothie
Prep Time
1 min
Cook Time
1 min
Total Time
2 min
Prep Time
1 min
Cook Time
1 min
Total Time
2 min
Ingredients
  1. Voor 2 personen
  2. 4 grote dadels, in stukjes en ontpit
  3. 1 cup naturel sojayoghurt
  4. 3 eetlepels amandelboter
  5. 1 cup appelsap
  6. 1 cup ijsblokjes
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Voeg alle ingredienten toe in de blender, en mix het tot het glad is.
Calories (per portie)
243 cal
Fat
12 g
Protein
7 g
Carbs
9 g
Monique Vring | Vega(n) Foodblog http://moniquevring.com/

Tips

+ Je kunt inplaats van gewone appelsap ook troebele appelsap gebruiken.
+ Als je geen amandelboter kunt vinden, of je vind het te duur, kun je ook gewoon zachte pindakaas gebruiken!

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply